Counter-Strike - IEM Katowice

Natus Vincere knuste G2 og vant et publikumsløst IEM Katowice

– Det føltes som et prøveshow hver gang jeg gikk ut på gulvet, forteller TV 2s Donya Jabari.

Natus Vincere sikret seg den gjeve IEM Katowice-tittelen.
Bart Oerbakke/ESL

Ingen kunne stoppe russiske Natus Vincere i jakten på årets første tittel under IEM Katowice. Franske G2 ble i finalen feid av banen på tre strake kart med sifrene 16-4, 16-13 og 16-2 på henholdsvis Nuke, Dust2 og Mirage. Dermed fikk det russiske laget revansje etter finaletapet for mousesports under ICE Challenge i London i begynnelsen av februar.

Veien til finalen gikk imidlertid ikke smertefritt. Under gruppespillet måtte Natus Vincere ta turen nedre i taperbraketten etter tap for svenske fnatic i runde to. Deretter ble NiP, FaZe, Liquid og Astralis i tur og orden eliminert av Natus Vincere før G2 stod for tur i finalen.

Se finalen i reprise på TV2 Sumo »

– Det føltes som et prøveshow

Sluttspillet i IEM Katowice ble spilt under tomme tribuner.
Bart Oerbakke/ESL

I forkant av sluttspillet annonserte arrangøren at dørene stenges til arenaen i frykt for koronavirus. Avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av polske myndigheters anbefaling.

Det førte til at tilskuerne som hadde tatt turen til Polen måtte se turneringen på en annen måte og sluttspillet fikk en helt annen karakter enn tidligere. Spodek Arena, arenaen sluttspillet ble arrangert på, er kjent som en av livligste stedene i Counter-Strike-sirkuset.

TV 2-reporter Donya Jabari satt med blandende følelser i etterkant av turneringen.

– Turneringen i seg selv var veldig fin. Men jeg har jo selv drømt om å jobbe i Spodek og Katowice siden 2014, så det var selvfølgelig utrolig trist å måtte gjøre det uten publikum. Men når grunnen er som den er så er det ikke så mye å gjøre med, sikkerhet kommer selvfølgelig alltid først. Veldig absurd og det føltes som et prøveshow hver gang jeg gikk ut på gulvet eller sto i intervjuer med spillerne.

Donya Jabari og Simen Henriksen i TV 2 sier det var merkelig uten tilskuere.
TV 2

Programleder Simen Henriksen deler tankene til sin kollega.

– Turneringen var sinnsykt bra. Ekstremt mye god Counter-Strike, både taktisk og individuelle prestasjoner. Det hele toppet seg nok med Natus Vincere sin prestasjon mot Astralis. Topp kvalitet hele veien. Vi ble alle sammen utrolig triste når vi fikk meldingen fra ESL om at publikum ikke fikk komme på turneringen. Etter opplevelsen vi hadde på Blast i København, gledet vi oss ekstremt mye til å oppleve det som kan kalles verdens beste Counter-Strike-turnering - mye grunnet publikummet. Men ESL kunne ikke gjøre mye med det, da dette var en beslutning fra det offentlige. Sikkerhet og helse kommer alltid først, avslutter Henriksen.

Norsk kvartfinale og gruppespillexit

Joakim «jkaem» Myrbostad og 100 Thieves gjorde en sterk turnering i Polen. Det så imidlertid tøft ut etter tap for G2 i åpningsrunden. Det australske laget hentet seg siden mesterlig inn og tok seg til kvartfinalen etter seiere mot TYLOO, Evil Geniuses og mousesports. I kvartfinalen sa det til slutt stopp etter et knepent 2-0-tap for svenske fnatic, i en kamp hvor begge kartene gikk til overtid.

Les også
Sony kjøper EVO

Håvard «rain» Nygaard og FaZe fikk på sin side en langt tøffere turnering. To tap mot vinneren Natus Vincere var det som skulle sende stjernelaget ut av turneringen. FaZe viste glimt av storhet i seierene mot Renegades og Vitality. Særlig mot sistnevnte, hvor de hentet seg inn etter å ha ligget under 0-1.

Nå venter online-spill under ESL One Pro League for de to norske spillerne som deltok i Polen.

Siste fra forsiden