– Call of Duty vil alltid ha gratis flerspiller

Activision-ansatt nekter for at spillet vil få en MMO-aktig abonnementsløsning.

At Call of Duty-spillene er utrolig populære er noe de fleste har fått med seg. Fjorårets Modern Warfare 2 slo alle rekorder og ble tidenes mestselgende underholdningsprodukt på kort tid. Det ferskere Call of Duty: Black Ops slo denne rekorden i støvlene.

En av grunnene til at spillene er så populære som de er er den avhengighetsskapende online flerspillermodusen. Millioner av mennesker spiller disse skytespillene mot hverandre i skrivende stund, og slik ser det ut til å fortsette.

Blant annet på grunn av kontroversielle Bobby Koticks utsagn har mange spekulert i at Activision vil begynne å ta en månedlig avgift for å spille spillene over nett. Nå har Eric Hirshberg, en av de høyerestående i Activision sagt at dette aldri vil skje:

– Kommer vi til å ta betalt for flerspilleren? Svaret er nei. Opplevelsen du får ut av esken, opplevelsen det er å koble seg opp mot det nettbaserte fellesskapet for å spille Call of Duty er helt avgjørende for opplevelsen, og vi ville aldri ta betalt for det.

Deretter går Hirshberg over til å uttale seg litt mer vagt: – Ingenting vi eller andre prøver kommer til å virke hvis det ikke har stor verdi for folk og bidrar på en ordentlig måte til spillopplevelsen. Det eneste jeg prøver å si er at jeg kan uten tvil si at vi aldri, aldri vil ta betalt for flerspiller.

Hva tror du?

Les også:Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops
Les også:Black Ops med tekniske problemer
Les også:Ranet til seg Black Ops


Siste fra forsiden