– Er dårlige foreldre

Rockstar-ansatt snakker rett fra levra.

Det er rett og slett sunn fornuft at Rockstars åpen verden-spill ikke er myntet på barn. I spill som GTA4 og det ferske Red Dead Redemption kan man gjøre omtrent hva man vil. Det inkluderer å skyte uskyldige folk i kneskålene, kjøre over gamle damer og deretter stikke av med pengene deres og stappe sedlene i trusestrikken til veldreide kvinner på strippeklubb.

Spillene har fått høyest aldersgrense i antakelig samtlige land de har blitt sluppet i, og det har ikke manglet på avisoverskrifter og skandaler, hvor diverse psykologer og andre forstå seg-påere nærmest har gitt Rockstars spill skylden for all ondskap i verden. Men at Rockstar selv innrømmer at spillene kanskje ikke er en god erstatter for barne TV, er kanskje hakket mer sjeldent:

– Hvis du er en forelder, og kjøper et av våre spill barna dine er du en forferdelig forelder, sa en åpenhjertig Lazlow Jones til BBC. Herr Jones er selv manusforfatter hos Rockstar, men er kanskje mest kjent for sin stemmeprakt, takket være en rolle som DJ Lazlow i GTA-spillene.

– Vi designer spillene våre for voksne, fordi vi er voksne selv. Det er mange barnespill der ute som vi ikke er interesserte i å spille. Voksne liker å se filmer og TV-serier med voksne budskap, språk og vold – og det er sånne ting vi prøver å lage.

Det er nok få som vil si seg uenig med Lazlow her. Men det spørs om ledelsen innad i Rockstar og utgiver Take Two er like begeistret for at radio-DJ-en antakeligvis har kjeppjaget eventuelle forferdelige foreldre der ute som kanskje kunne ha kjøpt et av spillene til barna sine i fremtiden, eller som allerede har gjort det.

(Kilde: Kotaku)

Les også:De fordømte og fortapte til PC
Les også:Seksåring lærte bilkjøring av GTA
Les også:Tilbake til Liberty City


Siste fra forsiden