– Faen ta Halo

Kjente spilldesignere utsetter seg selv for Halo-fansens vrede.

Torsdag offentliggjorde nettstedet SPOnG et kort utdrag fra en samtalelogg mellom to kjente spilldesignere. Sony-ansatt Adam Orth uttrykte sin misnøye med skytespillserien Halo og Microsofts markedsføring.

En haug med Master Chief-er på jakt etter David Jaffe

David Orth er blant annet svært provosert av en av reklamekampanje for Halo:

– Reklamen er en fornærmelse: «Tro»? Kom igjen! For det første syns jeg dette viser mangel på respekt for veteraner fra virkelige kriger. For det andre, forventer de virkelig at folk skal bli så involverte i Halos historie? Jeg misliker Halo sterkt og reklamen gjør det bare verre.

Orth-kompis David Jaffe, mannen bak God of War-spillene, mener Halo ikke er noe dårlig spill. Heller tvert imot, men den fanatiske tilbedelsen fra ihuga fans irriterer ham.

– Jeg skjønner bare ikke Halo. Jeg syns ikke historien er unik, verdenen og karakterene betyr ikke noe som helst. Kanskje jeg bare ikke har skjønt det og det er noe helt spesielt – eller så har Microsoft kjøpt seg rabiat støtte fra fansen for noe som er et veldig bra spill, men ikke noe mer enn det, sier Jaffe.

Jaffe har for øvrig jobbet med PlayStation 3-tittelen Calling All Cars i tillegg til blant annet God of War, og han er fullt klar over at hans uttalelser kommer til å provosere mange Halo-frelste.

Halos svorne fans og de mer normalt interesserte kan se fram til Halo 3s slippdato den 26. september.

Siste fra forsiden