nDurance vant Telenorligaen Våren 2018 - League of Legends

nDurance tilbake på topp i Norge

Med en overbevisende seier mot Riddle i Telenorligaens finale kan nDurance igjen kalle seg Norges konger av League of Legends.

nDurance ble seiersherrene av Telenorligaen Våren 2018.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILTE FOR RIDDLE:

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

DISSE SPILTE FOR NDURANCE:

Anders «Single Clap» Bjerkengen (Top)
Tri Tin «k0u» Lam (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Med god fyring på forhånd av finalen, var det etter en spennende vårsesong klart for å avgjøre Telenorligaens sluttspill i Maihaugsalen på Lillehammer.

I finalen møttes to bitre rivaler i norsk League of Legends, nemlig Riddle og nDurance. De to lagene fulgte hverandre tett i åpningskampen, men nDurance overkjørte motstanderne i påfølgende kamp, og kan dermed krone seg som kongene av norsk League of Legends.

Kampen kan du se i opptak på Nettavisen »

Overraskende start, overbevisende avslutning

Åpningsminuttene i oppgjørets første kamp var preget av hvordan lagenes Jungle-spillere bevegde seg rundt på kartet, og fordelene de klarte å skaffe sine respektive lag. Best utav det kom Riddle, som etter drøye 20 minutter hadde skaffet seg en respektabel ledelse gjennom god kontroll av kartets nøytrale mål. Situasjonen ble derimot snudd på hodet etter 28 minutter, da Mid Lane-spiller for nDurance, Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen på imponerende vis klarte å stjele Baron Nashor fra motstanderne. Dermed satt plutselig nDurance i førersetet, og kunne bruke ledelsen sin til å tvinge Riddle på bakbeina. En kombinasjon av diskuterbart fokus fra Riddle-leiren og et godt comeback fra nDurance førte til seier for de sistnevnte i finalens åpningskamp.

Ved å stjele Baron Nashor klarte Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen og resten av nDurance å snu åpningskampen i sitt favør
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I motsetning til åpningskampen, var det nDurance som tok kontroll fra start i oppgjørets andre kamp. Med et stort fokus på den øvre delen av kartet i både Mid Lane og Top Lane, klarte nDurance-spillerne å skaffe seg store ledelser tidlig i kampen. Det virket som å være riktig strategi for laget, ettersom både Top Lane-spiller Anders «Single Clap» Bjerkengen og Mid Lane-spiller Eriksen leverte ekstremt godt spill. Og om det ikke var imponerende nok å egenhendig snu åpningskampen ved å stjele Baron Nashor, endte Eriksen med hele 14 drap uten å selv dø i oppgjørets avgjørende kamp.

– Hadde helt klart en plan om å velge Irelia i finalen

Ett heltevalg som for all del fungerte for nDurance var Eriksens Irelia. Rett etter finalen kunne Mid Lane-spilleren avsløre at de hadde en klar plan om hva de ville spille.

– Vi hadde helt klart en plan om å kjøre Irelia, og har vært enige om at den helten er usedvanlig sterk. Jeg har øvd sinnsykt mye på henne, og det var veldig godt å kunne trekke det frem i finalen på denne måten.

Vel fornøyd med å vinne Telenorligaens finale, kunne Eriksen fortelle at han følte oppgjørets andre kamp var over før den hadde begynt.

– Åpningskampen kunne gått begge veier, og at vi klarte å holde oss i nakkeskinnet under de siste team fightsa var bare heldig for oss. Med den type momentum inn i andre kamp, var det allerede over før det hadde begynt.

Etter en overbevisende seier i oppgjørets andre kamp kunne nDurance heve pokalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no
Les også
Disse lagene skal kjempe om vårens Telenorliga-trofé i Rocket League

Da spillerne ble spurt om hvordan det føltes å vinne finalen, kunne ADC-spiller for nDurance, Nikolai «Mood» Martinsen kunne fortelle at han hadde forventet det på forhånd.

– Vi har jo egentlig ikke øvd så mye denne sesongen, og kom inn som et lag bare for å spille sammen, men det var egentlig forventet å vinne ettersom vi har bedre individuelle spillere, sier han til Gamer.no.

– Blir det en deilig etterfest?

– Vi skal en tur inn til Oslo i dag, og det er jo Champions League-finale i dag, så det blir nok en tur ut etter det.

Eriksen var derimot mer følelsesladd i sitt svar.

– Det er helt fantastisk. Dette er første gang jeg har vært på scenen og levert, og å vinne sånn er en følelse jeg godt kan bli vant til, forteller han til Gamer.no.

Siste fra forsiden