Nederlandske myndigheter går til rettssak mot Pokémon GO-utvikleren

Hevder spillere ødelegger vernede naturområder.

Skjermdump fra YouTube

Siden lanseringen av Pokémon GO i juli har ivrige spillere flokket til landemerker og andre populære områder over hele verden, i håp om å fange spillets rare dyr. Tilstrømmingen av Pokémon-trenere har imidlertid ikke vært like kjærkomment overalt, og myndighetene i den nederlandske kystlandsbyen Kijkduin går nå til rettssak mot spillets utvikler – Niantic Labs.

Myndighetene i Kijkduin er lei av Pokémon-trenere.
Niantic

I en uttalelse til The Guardian forteller representanter for Kijkduin at de mange tusen spillerne som dukker opp hver dag utgjør en fare for stedets vernede strandområder, i tillegg til å være til besvær for lokalbefolkningen. Myndighetene skal ha forsøkt å kontakte Niantic siden midten av august, men da de aldri fikk svar så de ingen annen mulighet enn å gå til sak mot utvikleren.

I rettssaken – som skal høres i Haag den 11. oktober – vil myndighetene be om at samtlige av de digitale monstrene bannlyses fra Kijkduins strender mellom 23:00 og 07:00 hver natt:

– Kijkduin vil fortsette å være et attraktivt sted for Pokémon-jegere, men det vil bli mindre trøbbel for lokalbefolkningen og ødeleggelse av vernede områder vil bli redusert, forteller representantene for stedet.

Niantic har foreløpig ikke kommentert saken.

Sommerhit

Pokémon GO ble sommerens store spillfarsott, og å se folk gå rundt med hodet begravd i mobilskjermen på leting etter lommemonstre er fortsatt et vanlig syn. Populariteten har riktignok avtatt en del i løpet av de siste månedene, og mot slutten av august hadde hver tredje spiller lagt Poké-ballene på hylla.

Tross den dalende interessen rundt spillet har Niantic store planer for Pokémon GOs fremtid. Ifølge utvikleren har vi kun sett en liten del av den endelige visjonen for spillet, og vi kan blant annet vente oss flere monstre, bytting av Pokémon og kanskje til og med Pokémon-oppdrett.

En ny sporingsfunksjon er også på vei til Pokémon GO.
Se hvordan den fungerer her »

Siste fra forsiden