Slik fungerer den nye sporingsfunksjonen i Pokémon GO

Niantic tester ut en ny måte å finne Pokémon på.

Niantic

I den nyeste oppdateringen har Niantic lagt inn et nytt sporingssystem i Pokémon GO. For øyeblikket er det kun et utvalg av spillere som kan prøve ut det nye systemet, antageligvis for å teste det ut i kontrollerte mengder før det rulles ut til alle.

Da den forrige sporingsfunksjonen fungerte i spillet var det slik at man kunne se hvor nærme man var en pokémon ved å se på antall fotspor på radaren nederst i høyre hjørne. Nå har dette blitt erstattet med et system som viser deg hvilken Pokéstop rundt deg som er nærmest pokémonen. Du kan se hvordan det fungerer i videoen nedenfor.

Vanlige pokémon som befinner seg i nærheten ellers dukker opp under en «Sightings»-fane.

Fjerner feil og legger til advarsel

Den nye oppdateringen har noen endringer.
Skjermbilde, Gamer.no

I tillegg til det nye systemet har Niantic fjernet feilen som gjorde det vanskeligere å fange Pokémon, og som fjernet erfaringspoengbonusene fra gode kast. Spillere kan også endre navnet sitt én gang, om man angrer på at man kalte avataren sin «b00tycruiser69» eller noe sånt. Batterisparingsmodusen er også lagt inn i spillet igjen for iPhone-brukere.

Dersom du beveger deg fort nå, får du opp en advarsel om at du ikke bør kjøre mens du spiller Pokémon GO. Hvert team har også fått grafikk som representerer de tre lagene – figurene Candela, Blanche og Spark skal nå representere Valor, Mystic og Instinct.

Utvikleren har lovet at de skulle få på plass et nytt system for å lete opp Pokémon i spillet, etter at de nappet det foregående ikke-fungerende systemet ut forrige uke. Niantic gjorde da noen upopulære grep, blant annet ved å fjerne den ikke-fungerende funksjonen, og ved å sørge for å gjøre tredjepartssiden Pokévision ubrukelig.

Pokémon GO har blitt sommerens store farsott, og verden over kan man se folk traske rundt med hodet i mobilskjermen på jakt etter lommemonstrene. Utvikler Niantic har varslet om at de ønsker å bygge videre på spillet i tiden fremover, så vi får nok høre mer om fenomenet i en god stund fremover.

Nylig var det også noen som «rundet» Pokémon Go.
En Reddit-bruker samlet 142 unike lommemonstre »

Siste fra forsiden