Pokémon GO-utvikleren svarer på kritikken

Lover nytt sporingssystem og bekrefter at de stopper tredjepartssider.

Niantic

Sommerens Pokémon Go-positivisme fikk en bråbrems etter at programmet ble oppdatert i helgen. Utvikler Niantic gjorde noen upopulære grep, blant annet ved å fjerne den ikke-fungerende funksjonen som lot deg se hvor nærme Pokémon er, og ved å sørge for å gjøre tredjepartssiden Pokévision ubrukelig.

– Vi hører dere

Nå har spillutvikleren uttalt seg om endringene, og selvfølgelig har de fått med seg klagestormen.

Fotsporene er fjernet etter oppdateringen.
Niantic

– Vi har lest innleggene og e-postene deres, og vi hører frustrasjonen fra folk som bor på steder der Pokémon GO ikke er lansert ennå, og fra dem som savner disse funksjonene, forteller de.

Niantic forteller at de har hatt lite tid til å svare på all kritikken fordi de er begravd i arbeid. De jobber fremdeles med å lansere spillet i regioner der det ikke er ute ennå.

– Vi har fjernet sporingsfunksjonen for å forbedre det grunnleggende designet. Selv om mange likte den var den forvirrende, og levde ikke opp til våre mål for produktet. Vi skal holde dere oppdatert mens vi jobber for å forbedre denne funksjonen, sier de om sporingen av Pokémon.

Pokévision hindret arbeidet

I den samme uttalelsen bekrefter de at de sørget for å stoppe nettsider som Pokévision, som gjorde det mulig for brukere å se et kart over hvor Pokémon befant seg. Interessant nok nevner de at slike tjenester stakk kjepper i hjulene for utviklingen av appen.

– Vi har begrenset tilgangen til tredjepartstjenester som gjorde det vanskelig å levere den typen kvalitetstjeneste vi ønsker å gi til våre brukere og for å få Pokémon GO ut til brukere rundt om i verden.

Pokémon GO har blitt sommerens store farsott, og verden over kan man se folk traske rundt med hodet i mobilskjermen på jakt etter lommemonstrene. Utvikler Niantic har varslet om at de ønsker å bygge videre på spillet i tiden fremover, så vi får nok høre mer om fenomenet i en god stund fremover.

Nylig var det også noen som «rundet» Pokémon Go.
En Reddit-bruker samlet 142 unike lommemonstre »

Siste fra forsiden