Pokémon GO-spillerne er i harnisk etter den nye oppdateringen

De store endringene gjør at folk vil ha pengene tilbake.

Niantic

Pokémon GO fikk sin første oppdatering over helgen, men spillerne er langt fra fornøyde med alle «forbedringene».

Vi kan ta det positive først: Uvikler Niantic har tilsynelatende gjort appen mer stabil siden oppdateringen, og det virker som om den er kjappere å bruke. Spillere kan endre utseendet på treneren sin når som helst, og «Transfer»-knappen har blitt flyttet til en undermeny slik at man ikke kommer borti den ved et uhell. Flere angrep har blitt fått en skadereduksjon eller -økning. Ankepunktene overdøver likevel forbedringene.

Fjernet fotspor, stoppet oversiktssider

Skjermdump av Pokevision.com

Den mest kontroversielle endringen er faktisk ikke direkte knyttet til oppdateringen, men heller populære sporingsnettsider som Pokevision. Disse nettstedene bydde på kart over hvor i verden lommemonstrene befant seg, og hvor lenge spillere kunne fange dem der før de forsvant igjen.

Pokevision har ennå ikke gått ut med akkurat hva som er grunnen til at nettsiden har stengt tjenesten, men etter alt å dømme har Nintendo og Niantic bedt dem om å legge opp.

Fotsporene er fjernet etter oppdateringen.
Niantic

Slike nettsider var svært hjelpsomme for spillere som vil jakte ned spesifikke Pokémon. At spillets innebygde sporingsfunksjon – som viser hvor nære monstrene med fotspor under monstrene på radaren – har vært skadeskutt siden lanseringen, førte til at mange brukte sider som Pokevision aktivt som en erstatning.

Når Niantic i samme åndedrag regelrett fjerner denne sporingsfunksjonen i den nye oppdateringen heller enn å rette opp feilen blir spillere forståelig nok opprørte. Vi kan håpe at utvikleren jobber med å implementere den igjen, men selskapet har ennå ikke indikert hvilken vei de ønsker å gå.

Mindre radius og strømsparingsfunksjon

Mens man tidligere kunne se Pokémon innenfor en radius på 100 meter, må man nå nøye seg med 70 meter. Alt i alt kan det virke som om Niantic har gjort det vanskeligere å spore og fange monstre.

Batterisparingsfunksjonen – som skrudde av skjermen når spillere vippet telefonen opp-ned – er også borte for iPhone-spillere. Antageligvis skyldes fjerningen at mange opplevde problemer med funksjonen, så også her jan vi håpe at den forbedres og implementeres igjen i en senere oppdatering. Android-spillere kan fremdeles bruke funksjonen.

Endringene har gjort at mange spillere føler seg snytt, og flere av dem har bedt om å få refundert penger for mikrotransaksjoner i spillet. I en del tilfeller får de faktisk innfridd kravene, ifølge Kotaku.

Pokémon GO har blitt sommerens store farsott, og verden over kan man se folk traske rundt med hodet i mobilskjermen på jakt etter lommemonstrene. Utvikler Niantic har varslet om at de ønsker å bygge videre på spillet i tiden fremover, så vi får nok høre mer om fenomenet i en god stund fremover.

Les også
Nei, du innbilte deg det ikke – det er vanskeligere å fange Pokémon nå

Nylig var det også noen som «rundet» Pokémon Go.
En Reddit-bruker samlet 142 unike lommemonstre »

Siste fra forsiden