Pokémon Go utgjør foreløpig bare ti prosent av den endelige visjonen for spillet

Niantic har hintet til planene for mobilspillets fremtid.

The Pokémon Company

Pokémon Go-utvikler Niantic var i helgen på San Diego Comic-Con for å snake om det enormt populære mobilspillet. På messa diskuterte utvikleren blant annet planene fremover og eksisterende problemer, og i tillegg ble spillets lagledere offisielt avduket.

Store planer

Niantic har store planer for Pokémon Go.
The Pokémon Company

Niantic har tilsynelatende ikke tenkt å hvile på den enorme suksessen Pokémon Go har opplevd så langt, men planlegger å introdusere en rekke nye funksjoner til spillet. Ifølge Kotaku forklarte studiosjef John Hanke at spillet foreløpig kun utgjør ti prosent av utviklerens endelige visjon for Pokémon Go, og han hintet til mere innhold som vi kan vente oss etter hvert.

Ved siden av nye Pokémon og bytting av monstrene kommer for eksempel flere tilpasningsmuligheter for spillets PokéStops og utvidet funksjonalitet for Pokémon Gyms. I tillegg kommer Pokémon Centers, der du trolig vil kunne helbrede dine skadde monstre. Utvikleren ønsker også å introdusere Pokémon-oppdrett, men har foreløpig ikke begynt å jobbe med dette.

Hanke fortalte videre at nye funksjoner nok må vente til Niantic har klart å stabilisere spillets servere. Han kunne imidlertid ikke si noe om når utvikleren regner med å ha orden på dette, og han ville heller ikke spekulere i når sporing av Pokémon er ventet å fungere som normalt igjen.

Lagledere

Disse tre leder hvert sitt lag i Pokémon Go.
Niantic

I det hele tatt holdt utvikleren de fleste detaljene – både om spillets fremtid og nåværende stand – tett til brystet, men fans kunne trøste seg med at spillets lagledere omsider fikk sin offisielle avduking.

Lederne for de tre Pokémon Go-lagene har så langt kun dukket opp som skyggebelagte silhuetter, men med bildet til høyre avslørte Niantic endelig hvem spillere kjemper for. Candela er leder for Team Valor, Blanche holder styr på Team Mystic og Spark viser vei for Team Instinct.

Disse vil kommunisere med spillerne på sitt lag med jevne mellomrom, og vil for eksempel gi gode råd og tips for å bli en bedre Pokémon-trener.

Lurer du på hvordan Pokémon Go ble så populært?
Vår skribent har forsøkt å oppklare mysteriet »

Siste fra forsiden