Nedskjæringer hos Driver-studio

Nesten 20 stillinger skal ha blitt kuttet hos Ubisoft Reflections.

Det er et trist faktum at når høsten og vinteren nærmer seg, så blir en hel del spillutviklere oppsagt. Dette skyldes blant annet effektivisering rundt slutten av utviklingen av et spill, og kan ramme de fleste spillstudio. Denne gangen ser det ut til at gjengen hos Ubisoft Reflections er de uheldige.

Driver: San Francisco har stadig blitt utsatt.

Bransjesiden Develop opplyser at opptil 19 mennesker har blitt vist døren hos den Newcastle-baserte utvikleren, som for øyeblikket jobber med Driver: San Francisco. Interessant nok er det visst en intern uenighet om årsaken.

Ubisoft selv bedyrer at dette er en naturlig del av utviklingsprosessen, og at det kun burde ses på som en vanlig organisering. Brorparten av disse avskjedigelsene skal ifølge dem skyldes at innleide konsulenter nærmer seg slutten av kontrakten sin, slik avtalt.

Develops anonyme kilde har likevel en annen oppfatning av saken:

– De tok noen med på et rom, ga de et brev og eskorterte de ut. Dette var folk fra alle nivåer - noen av de høyt oppe og med lang fartstid. Vi har opplevd forsinkelser med Driver: San Francisco, og det har ledet Ubisoft til å revurdere studioets fremtid.

Han trekker også frem navnene til to ansatte han ikke har sett siden disse møtene, Craig Lawson og Jack Kouvela. Begge skal ha hatt godt over ti års fartstid for spillutvikleren. Dette, i tillegg til andre punkter, mener kilden tyder på at studioet kan legges ned.

– Dette er vårt første spill for denne generasjonens konsoller. Vi lærer åpenbart hele tiden, men har ikke fått mye støtte fra eksterne kilder. De forteller oss at vi ikke skal bry oss om hva som skjer med oss etter at spillet er utgitt, Spør du meg er ikke det et særlig godt tegn, sier han til nettstedet.

Ubisoft presiserer på sin side at de ansatte ikke har noen grunn til å bekymre seg.

– Det vitale her er at vi har foretatt en liten omorganisering hos Ubisoft Reflections, for å forsikre oss om at vi har den rette blandingen av ferdigheter for Driver-merkevaren. Denne serien er viktig for oss, og det er Reflections som studio også. De har en ekspertise ingen andre av våre studio har, og vil absolutt bestå etter at Driver: San Francisco er utgitt.

Det ser altså ut til at det er usikkerhet rundt hva som faktisk har hendt hos det britiske spillstudioet, men begge kilder ser ut til å operere med at mellom 12 og 20 ansatte har blitt avskjediget.

Siste fra forsiden