Need for Speed - Criterion

Need for Speed tilbake i Criterions hender

Most Wanted-studioet tar over, mens svenske Ghost Games legges ned.

Criterion lanserte Need For Speed: Most Wanted i 2012.
EA

I 2012 ga EA nøklene til Need for Speed-serien til svenske Ghost Games. Selskapet leverte fire titler for racingserien, men nå er eventyret over.

Need for Speed Heat ble det siste kapittelet for Ghost Games.
EA

I en uttalelse til Gamesindustry.biz forteller EA at Criterion Games, studioet som lagde Need for Speed før svenskene tok over, er tilbake i førersetet. Ghost vil på sin side forvandles til et samlingspunkt for EA-ingeniører, mens en rekke ansatte går til andre prosjekter eller mot permittering.

– Noen av [ingeniørene] er arkitekter på Frostbyte-motoren, som er kritisk for flere av våre nåværende prosjekter, og de blir værende i Gøteborg. Foruten ingeniørene og de ansatte som vi planlegger å flytte til andre posisjoner, er det ytterligere 30 ansatte i Gøteborg, og vi håper å flytte så mange som mulig av dem over til andre roller i selskapet.

Ghost blir dermed stående med fire spill på CV-en: Need for Speed Rivals, Need for Speed fra 2015, Need for Speed Payback og Need for Speed Heat. De tre første fikk middelmådige mottakelser her på bruket, mens Heat klatret et lite hakk opp.

Criterion har på sin side lang erfaring med bilspill, og bygde seg opp en solid fanbase med Burnout-serien. Studioet leverte også de mer populære Need for Speed: Hot Pursuit og Need for Speed: Most Wanted, før EA satte det til å bidra på prosjekter som Star Wars Battlefront og Battlefield V.

– Med en lang historie og lidenskap for bilspill, samt en visjon for hva vi kan skape, vil Criterion-teamet ta Need for Speed med inn i den neste generasjonen, uttalte EA.

Kanskje får vi se et nytt Need for Speed på Nintendo Switch.
EA har nylig sagt seg villig til å satse på hybridkonsollen »

Siste fra forsiden