Neil Druckmann - The Last of Us

Neil Druckmann vet ikke om han orker å lage mange flere store spill

– Det er veldig stressende, sier The Last of Us-sjefen.

Naughty Dog

TLDR

  • Neil Druckmann, sjef for spillene Uncharted og The Last of Us, vurderer sin fremtid som spillskaper grunnet stress og arbeidsmengden involvert.
  • Druckmann uttrykker ønske om å tilbringe mer tid med sin familie, og håper å finne en bedre balanse mellom jobb og privatliv.
  • Samtidig åpner han muligheten for å jobbe med mindre profilerte prosjekter, selv om han og Naughty Dog for øyeblikket jobber på et nytt stort spillprosjekt.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Neil Druckmann har ledet Naughty Dog til flere av studioets største spillsuksesser. Sjefen for både Uncharted og The Last of Us er imidlertid ikke så sikker på hvor lenge han kan fortsette i sin nåværende kapasitet som utvikler.

I et intervju med podcasten Logically Speaking fortalte Druckmann at han har begynte å tenke på fremtiden. Akkurat hva den holder er han foreløpig ikke sikker på, men utvikleren tror ikke han orker å lage så mange flere store spill.

– Jeg tror nok ikke at jeg vil gjøre dette for alltid på dette nivået. Det er bare veldig mye og det krever mye av deg. Det er veldig stressende å håndtere så mange mennesker og flere studioer på tvers av kloden.

Ved siden av arbeidsmengden påpekte Druckmann at han ønsker å tilbringe mer tid med familien sin. 45-åringen er slettes ikke klar for å legge alt av karriere på hylla, og trakk blant annet frem arbeidet med HBO-serien basert på The Last of Us som noe nytt og spennende.

Druckmann (til høyre) var med å lage TV-serien basert på The Last of Us.
HBO

Han håper i stedet å finne en bedre balanse rundt jobb og privatliv.

– Jeg kan absolutt finne på å gå over til noe som er mindre profilert, med mindre stress og som fortsatt gir meg utløp for kreativiteten min. Men jeg har begynt å tenke på hvor mange flere av disse spillene jeg har igjen i kroppen, og det er ikke veldig mange.

Druckmann og Naughty Dog er for tiden i gang med studioets neste store spillprosjekt. Akkurat hva det blir er riktignok ikke bekreftet enda. Spillsjefen har også sagt han har en idé for et tredje innslag i The Last of Us-serien.

LES OGSÅ: Nobuo Uematsu tror ikke at han vil komponere flere fullstendige spillydspor »

Siste fra forsiden