Norges E-sportforbund - Good Game

NESF og Good Game inngår samarbeid – Telialigaen er nå offisielt Norges nasjonale e-sportliga

– Har full tillit til det nåværende styret i Norges E-sportforbund, sier Good Game-sjefen.

F.v. Styreleder i Good Game Harald Strømme, president i NESF, Lars Petter Østrem, daglig leder i Good Game Erling Rostvåg og generalsekretær i NESF, Kjell-Erik Nordal.
Good Game

I en pressemelding forteller Good Game at de inngår et samarbeid med Norges E-sportforbund. En av følgene blir at Good Games storsatsing – Telialigaen – får offisiell status som Norges nasjonale e-sportliga.

I tillegg skal alle konkurranser og turneringer som forbundet arrangerer fremover skje på Good Games plattform, inkludert blant annet VM-kvalifiseringer.

– Good Game har gjort en betydelig innsats gjennom mange år for å bygge det viktigste økosystemet og den dominerende ligaen i Norge. Faktisk er Telialigaen den største nasjonale ligaen i Europa. Det gir oss et veldig sterkt utgangspunkt for å organisere norsk e-sport på en profesjonell og seriøs måte. Vi skal gjøre alt for at medlemmene våre får det beste tilbudet som er å oppdrive, både sportslig og organisatorisk, sier president i NESF, Lars Petter Østrem.

I tillegg til å stå bak Telialigaen, eier Good Game også nettavisen Gamer.no. I høst sikret selskapet seg også aksjemajoriteten til YouTube-redaksjonen Level Up. Polaris Media er også inn på eiersiden, etter en rettet emisjon tidlig i 2021.

– Trenger et e-sportforbund

Styreleder i Good Game, Harald Strømme, forteller i pressemeldingen at de håper å se e-sporten vokse i Norge, og tror at et slikt samarbeid bare kan hjelpe.

– Norge trenger et sterkt og velfungerende E-sportforbund. Vi håper å kunne bidra til det gjennom dette samarbeidet, slik at bransjen blir ytterligere profesjonalisert og kan vokse videre. Ordnete forhold for spillere og klubber er avgjørende for norsk e-sports fremtid, sier Harald Strømme, styreleder i Good Game.

Alliansen innebærer også et økonomisk samarbeid, som skal sikre NESF sponsorinntekter, støtte og medlemsfordeler.

Kontroverser i bagasjen

Norges E-sportforbund har de siste årene stått midt i et par kontroversielle saker. I 2020 planla de et samarbeid med et utenlandsk bettingselskap, som gjorde det umulig for Norges Idrettsforbund å samarbeide med dem. Bettingselskapet trakk seg fra avtalen kort tid etter.

I fjor ønsket forbundet å inngå et samarbeid med Oslofjord Convention Center. Arenaen eies av Brunstad Christian Church, også kjent som Smiths venner, som har hatt kontroversielle synspunkter på blant annet homofili. Flere norske klubber kritiserte avgjørelsen, og NESF trakk seg ut fra samarbeidet ikke lenge etter.

Vi spurte Good Game-sjef Erling Rostvåg om de tror det er lurt å inngå et samarbeid med forbundet, i lys av de kontroversielle siste årene. Han har tro på at situasjonen er annerledes nå, og ser fremover.

– Norsk e-sport trenger et fungerende forbund, og der har vi lyst til å bidra i riktig retning. Good Game er en seriøs aktør som stiller med erfaring og kjennskap til miljøet, samtidig som vi har tillit til den gjengen som er der nå. Det er riktig at det har vært mye surr med forbundet, og jeg har selv vært en ganske sterk kritiker, men det vesentlige er om man kan ha tillit til at de som er i styret nå kan gjøre en god jobb.

Vi gjør oppmerksom på at Good Game AS eier Gamer.no.

Les også
To Metizport-spillere utestengt fra Telialigaen

Siste fra forsiden