Neste Wii ikke bare Wii HD

Nintendos president Reggie Fils-Aime forteller om de videre planene for konsollen.

Nintendo Wii har vist seg som litt av en kuriøsitet i dette rotteløppet som er konsollkrigen. Den har solgt i bøtter og spann siden lanseringen i 2006, og komboen Wii og spillet Wii Sports har blitt en ordendlig landeplage verden over. Det er først nå, etter nesten tre år på markedet at etterspørselen ser ut til å ha avtatt litt.

Super Smash i HD hadde vel ikke vært å forakte

Den siste utviklingen kan tyde på at konsollens dager som nærmest uoppnåelig og eksklusiv hylletømmer går mot en slutt. Nå er det selvsagt mulig at denne utviklingen snur, men uten en virkelig må ha-tittel er det overveiende sannsynlig at Wii etterhvert vil sidestilles med sine kraftigere konkurrenter salgsmessig.

Mange påstander om oppfølger

Eksperter har i årevis spådd konsollens undergang, og at Wii egentlig bare var en økonomisk trygg og kreativ mellomstasjon for selskapet. Det tok ikke lange tiden før synserne begynte å snuse på ideen Wii HD. Tanken på en kraftigere Wii er nok mer enn være sikleverdig for mange av oss gamere, men hva mener Nintendo selv om saken?

I et intervju med selveste sjefen over alle sjefer i Nintendo, Reggie Fils-Aime, kommer i alle fall selskapets offisielle syn på en eventuell Wii HD frem.

Han sier i dette intervjuet at selv om mange mener det passende for Nintendo å bare kombinere de to konseptene Wii og HD og få det ut på markedet, så er ikke dette linjen selskapet følger.
Han uttaler:

– Måten vi gjør det på i Nintendo er at vi først hopper inn i neste generasjon når vi føler det er fundamentale ting som vår nåværende konsoll ikke klarer. En ny Wii som har HD-grafikk som eneste nyhet vil derfor ikke være det neste steget for oss. Det vil være flere nyheter, flere funksjoner, og derfor er en ny konsoll langt inn i fremtiden.

På direkte spørsmål om vi får en ny Wii i 2010 svarte presidenten:
– Ikke som jeg kan annonsere her i dag.
Hva man skal legge i disse noe motstridende påstandene er ikke godt å si, det er jo ikke godt å vite hva som legges i begrepet "ny Wii".

Metroid Prime: Corruption er et av de penere Wii-spillene til nå, men det er alltid rom for forbedring

Skuffet over utgivere

Fils-Aime forteller også at han er svært skuffet over alle utviklerne som dropper Wii-en når det skal utgis AAA-titler. Verken Modern Warfare 2 eller det kommende Assassin's Creed ser ut til å få Wii-versjoner, og det liker sjefen dårlig. Ifølge Reggie handler det om avgjørelser som blir tatt tidlig i utviklingen, gjerne to år før lansering. Han påstår at gode, riktig markedsførte spill vil selge, også på Wii.

Det er altså ikke de begrensede hestekreftene som gir utviklere og utgivere avsmak, i følge herr Fils-Aime.

I dette intervjuet avkrefter Reggie tilsynelatende HD-ryktene. Det kan likevel spekuleres i at det eneste han utelukker er en konsoll hvis eneste nyhet er oppgradert grafikk. Når sant skal sies hadde det vært smått hyklersk av Nintendo å slippe noe slikt, med tanke på det godt innøvde mottoet deres om at grafikk nærmest er likegyldig, sammenlignet med hvordan spillet er å spille.

Alt dette trenger likevel ikke bety at den neste konsollen til Nintendo, når den en gang kommer, ikke vil ha HD-grafikk i tillegg til eventuelle andre funksjoner. Flere av de store navnene i Nintendo har uttalt at forbedret grafikk definitivt er noe de tenker mye på, spesielt nå som HDTV-er begynner å bli allemannseie.

(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden