Nettverksadapter til Norge

Da var den berømte nettverksadapteren til PlayStation 2-konsollet endelig klar for gamle Norge. Det var Nordisk Film Interactive som kom med nyheten, og lanseringsdatoen er foreløpig satt til 6. august i år.

Sonys onlinetjeneste konkurrerer direkte med Microsofts onlinetjeneste Xbox Live, men siden Live ikke er lansert i Norge enda, kan dette bety at Sony får et greit forsprang over konkurrenten. For å spille PlayStation 2 online, må du først kjøpe nettverksadapteren, og i tillegg ha bredbånd-tilgang. Adapterpakken inneholder selve adapteren, samt en adapterdisk som tillater å spille nettverkskompatible spill.

Foreløpig er to spill tilgjengelig for online-spilling. Titlene SOCOM: US Navy Seals og Twisted Metal Black Online, har begge blitt godt mottatt blant annet i USA. Navy Seals kan blant annet spilles med mikrofon-kommunikasjon blant de involverte spillerne. Spillet tillater også stemme-gjenkjenning når du spiller alene, for ekstra realisme. Sony planlegger også en beta-test av onlinespillet EverQuest Online Adventures i Europa, og forhåpentligvis blir spillet lansert til høsten.

Norske priser for morsomhetene er enda ikke kunngjort, men etter den britiske prismodellen burde det se slik ut:

  • 290 kroner for selve nettverkspakken (med adapter og disk).
  • 580 kroner for Navy Seals (inkluderer mikrofon).
  • 290 kroner for Twiste Metal Black Online (eller i bundle-pakke med adapteren for 460 kroner).

Siste fra forsiden