Night in the Woods - Alec Holowka

Night in the Woods-utvikler Alec Holowka er død

Dødsfallet kommer få dager etter anklager om overgrep.

Finji

Alec Holowka, som er kjent for å ha vært medskaper av Night in the Woods, samt ha jobbet med Aquaria og Towerfall, er død.

Beskjeden om den kanadiske spilltuvikleren kom natt til søndag da hans søster fortalte om det på Twitter (via Gamasutra). I tiden etter har hun satt kontoen sin til «privat». Holowka ble i løpet av den siste uken anklaget for overgrep av flere personer i spillindustrien, noe hans søster refererer til i beskjeden. Holowka selv hadde ikke uttalt seg om anklagene før dødsfallet.

Trenger du noen å snakke med?

  • Mental helse hjelpetelefon: 116 123
  • Kirkens SOS hjelpetelefon: 22 40 00 40
  • Røde Kors: 800 33 321
  • Ungdomstelefonen: 400 00 777
  • Helsenorge.no

– Dere som kjenner meg vet at jeg alltid tror på de som blir utsatt for overgrep, og at jeg alltid har gjort det jeg kan for å støtte dem, de som lider av metal sykdom og de med kroniske sykdommer. Alec var selv et offer for mishandling, og ha brukte hele livet på å kjempe mot sitt eget lynne og personlighetsforstyrrelser. Jeg vil ikke late som om han ikke også var ansvarlig for å gjøre skade på andre, med innerst inne var han en person som bare ønsket å gi andre folk omtanke og omsorg. Det tok ham en stund å finne ut av det.

– I løpet av de siste årene, med terapi og medisinering, ble Alec en ny person – den samme personen han alltid hadde vært, men uten noe av det mørke. Han var rolig og lykkelig, positiv og kjærlig. Selvfølgelig er endring en saktegående prosess, og det var ikke perfekt, men han jobbet mot rehabilitering og et bedre liv. I sine siste dager ble han støttet av mange krisesentre i Manitoba, og jeg vil takke alle der for deres støtte.

– Ønsket det beste for Zoë og alle andre

Forrige uke sto flere personer frem for å anklage Holowka for misbruk. Spillutvikler Zoë Quinn hevdet på Twitter at Holowka isolerte hen i en måned i Winnipeg der han skal ha foregrepet seg på hen og gjort emosjonelle overgrep. Ellers fortalte en kvinne senere samme uke at Holowka skal ha forsøkt å fjerne henne fra et spill de jobbet med etter at hun avviste ham.

Holowkas søster peker også på disse anklagene i en annen twitter-melding, og ber folk om å ikke gå etter folkene bak dem.

– Og om det ikke skulle være jævla selvfølgelig: Alec sa spesifikt at han ønsket det beste for Zoë og alle andre, så ikke bruk vår sorg til å trakassere folk. Gå ut, ta vare på andre og jobb med å forhindre at slikt skjer.

I lys av anklagene kuttet resten av utviklerne bak Night in the Woods alle bånd med ham, og avlyste det planlagte fysiske slippet av spillet.

Anklagene mot Holowkas kom som en del av en større gruppe med anklager. Det hele begynte med anklager om at Skyrim-komponist Jeremy Soule skal ha voldtatt en kvinne, sendt en onani-video av seg selv til en annen. Soule selv hevder at den første anklagen er løgn, og at han stiller seg uforstående til hvordan den andre kvinnen fremstiller situasjonen.

Siste fra forsiden