Nintendo DS-spesifikasjoner på nettet

I følge et dokument som har funnet veien ut på nettet kommer Nintendo DS til å inneholde mulighet for trådløst LAN, et 3D grafikksystem og et "touch panel".

Dette dokumentet er på japansk og om det er ekte bekrefter det en hel rekke detaljer om Nintendo sin mystiske DS-plattform. Dokumentet refererer forøvrig til plattformen som "Nitro", men om dette er et kodenavn brukt av Nintendo eller navn plattformen skal markedsføres under vites ikke.

En Nintendo DS vil komme med to prosessorer, en ARM-9 som kjører på 67Mhz og en ARM-7 som kjører på 33Mhz. Maskinen vil ha 4 MB internminne og 656 grafikkminne. Dessuten vil den ha et 3D-grafikksystem som skal takle 120000 polygoner per sekund, og klarer å tegne 30 millioner pixeler per sekund.

På 2D-siden støtter maskinen 4 skrollende bakgrunner og 128 objekter på skjermen samtidig. De to skjermene vil hver ha en oppløsning på 256x192 pixeler, som er litt større enn en vanlig GBA-skjerm (240x160 pixeler).

Maskinen vil også komme med mulighet for trådløst LAN (802.11) hvor opp til 16 spillere kan være pålogget samtidig, og et "touch panel"-kontrollsystem. Hva sistnevnte innebærer sies det ikke mer om, men dette systemet kommer i tillegg til den vanlige D-pad-kontrolleren Nintendo bruker på de andre håndholdte systemene sine, fire knapper (A,B,C og D), samt "start" og "select"-knapper.

Dette behøver naturligvis ikke være et ekte dokument, så informasjonen i denne artikkelen må tas med en klype salt inntil vi får bekreftelse eller avkreftelse fra Nintendo.

Siste fra forsiden