Nintendo DSI er rett rundt hjørnet

Nintendos siste hjertebarn er snart her, hva er nytt?

Slank og lekker...

Nintendo lanserer sin nye håndholdte konsoll; Nintendo DSI, i Europa 3. april. Nintendo DSI vil komme i svart og hvit og blir det tynneste og letteste medlemmet i Nintendo DS familien.

Kamera og bilder

Den kanskje største nyheten er de to integrerte kameraene som vil kunne gi nye spillmuligheter. Kameraene kan registrere ansiktstrekk og spillerens bevegelser. Det vil si at man kan spille kun ved å bevege kroppen, hendene, armene og hodet foran kameraet - noe som lover bra for nye måter å spille på.

Nintendo DSI-kameraene er plassert på innsiden og på utsiden av konsollen. Kameraet på innsiden er montert rett under toppskjermen så spillere kan ta bilder av seg selv. Kameraet på utsiden kan brukes til å ta bilder av familie, venner eller andre motiver. Softwaren til kameraet byr blant annet på 11 kameraeffekter, som kan brukes til å redigere bilder både før og etter de blir tatt.

Blant effektene finner du verktøy som blant annet lar deg bruke pekepennen til enkelt å dra og strekke bildene dine. Man har for eksempel muligheten til å forvandle et hvilket som helst ansikt om til fan-favoritten Mario ved å legge på hans berømte bart og hatt. Alt kan lagres i et fotoalbum som kan deles trådløst med venner og familie, eller lagres på et SD-kort for deretter å laste dem opp til en datamaskin eller Wii-konsoll.

Spennende lydfunksjoner

Nintendo DSI lover forbedret lydstyrke og lydkvalitet slik at du kan oppleve den nye Nintendo DSI Sound-programvaren, så vel som spillmusikken, på sitt beste. Sound-programvaren vil angivelig fungere som en bærbar musikkspiller (du kan spille av musikk i AAC-format fra SD-kort), videre skal Sound-programvaren la deg manipulere og redigere lydfiler, for eksempel ved å legge til lydeffekter.

DSishop

DSIshop blir en form for online nettbutikk (i likhet med Playstation Store og Xbox Marketplace) hvor man kan laste ned spill og programvare (DSIWare). Nintendo lover at en rekke spennende programmer og spill vil bli tilgjengelig for nedlasting de kommende månedene. Av programmer som allerede er tilgjengelig for nedlasting kan Nintendo DSI Browser nevnes, en gratis nettleser som lar deg surfe på internett via Nintendo DSI. Hvordan betaling for programvare og spill vil fungere i DSIShop er ennå usikkert, men Nintendo har gitt signaler på at systemet vil benytte seg av såkalte poeng, i likhet med hva vi kjenner fra Shop Channel til Wii.

Lettvekter

...Nett og liten

I tillegg til alle de nye finessene kommer Nintendo DSI i en matt farge og er 12% tynnere enn Nintendo DS Lite. Skjermen på Nintendo DSI har også blitt oppgradert og er både større og lysere. DSI har blitt designet slik at den kan benytte seg av nesten alle Nintendo DS-titler som er tilgjengelig på markedet.

Verdt å merke seg er det dog at dette kommer med visse forbehold: Noen få Nintendo DS-spill krever tilbehør som settes i GBA-slotten for å fungere. Da Nintendo DSi ikke har inngang for GBA-spill, vil ikke disse fungere på Nintendo DSI.

Les også
Anmeldelse: Creative Sound Blaster World of Warcraft Wireless Headset

Også verdt å merke seg er at Nintendo DSI-eksklusive spill vil være regionsperret. Det vil si at en europeisk konsoll ikke vil kunne spille Nintendo DSI-spill som er kjøpt i USA eller Japan.

Bestill varsling

Legg inn e-postadressen din her dersom du vil bli varslet automatisk når Nintendo DSI kommer i salg.

(Kilde: Pressemelding, Nintendo Norge.)

Siste fra forsiden