Nintendo forteller om Wii Channels

Nintendo har nå gitt oss massevis av info Wii-funksjonaliteten. Dessuten snakker de om sonefrie spill og manglende DVD-spiller.

Mens vi venter på at Nintendo skal avsløre de europeiske lanseringsdetaljene kan vi kose oss med massevis av ny informasjon om Nintendo Wii, som har kommet ut i forbindelse med at Nintendo har holdt pressekonferanser i USA og Japan for å blant annet avsløre lanseringsplanene sine for disse regionene.

Først og fremst har vi noe som heter Wii Channels, hvor de har kategorisert konsollens mange bruksområder (inkludert flere vi ikke var klar over fra før). Den viktigste av disse, i og med at dette er en spillkonsoll, er Disc Channel. Denne tillater folk å spille Wii- og GameCube-spill på konsollen.

Så har vi Mii Channel, som lar brukerne lage karikerte 3D-portretter av seg selv, som kan brukes i et bredt spekter av Wii-spill. Disse lagres i Wii-kontrolleren, og brukerne kan ta dem med til kameratene sine om de vil. Deretter har vi Wii Shop Channel, hvor vi kan bruke Wii Points for å kjøpe og laste ned retrospill gjennom Virtual Console-systemet, samt Opera-nettleseren for Wii.

Opera-nettleseren fungerer selvsagt i Internet Channel, som lar folk surfe nettet fra sofaen. Demonstrasjoner av denne har vist at vi får en skikkelig nettleser med bred funksjonalitet, og systemet er Flash-kompatibelt (noe som utvilsomt betyr at vi kan spille gratis nettspill på Wii-konsollen).

Forecast Channel tilbyr enkelt og greit globale værmeldinger på en 3D-globus, mens News Channel gir oss nyheter (og informasjon om hvor de skjer, ved hjelp av samme 3D-globus). Wii Shop Channel, Internet Channel, Forecast Channel og News Channel er selvsagt avhengig av at du har konsollen på nett for at de skal fungere.

Med Wii Message Board kan du sende meldinger til andre i familien ved hjelp av en kalenderbasert oppslagstavle, og om du har konsollen på nettet, kan du sende meldinger til venner på andre siden av Internett. Beskjedene kan inneholde bilder, og du får i tillegg mulighet til å sende beskjeder og bilder til mobiltelefoner. Wii Message Board fungerer også som automatisk oppgraderingssystem for spill.

Til slutt har vi Photo Channel, som lar brukerne ta digitalbilder fra SD-minnekort og vise dem på TV-skjermene sine. Dessuten kan de manipulere bildene, tegne på dem og gjøre en rekke andre ting. I tillegg går det an å lage "lysbildeshow" med MP3-musikk i bakgrunnen, slik at man kan plage familiemedlemmer og venner med en lang og kjedelig presentasjon av feriebildene, uten å stresse med lysbildefremviseren.

Perrin Caplan fra Nintendo har også kommet med en gladnyhet til importglade spillere: Ingen av Nintendos Wii-spill vil komme med soneinndeling, og kan følgelig spilles hvor som helst, uansett om de er kjøpt i Asia eller Amerika. Om tredjeparts-utgivere vil la spillene sine være sonefrie eller ikke er fullstendig opp til dem.

En potensielt dårlig nyhet helt til slutt: DVD-avspillingsmulighetene fra Wii ser ut til å være droppet. Nettstedet IGN har fått bekreftelse Perrin Caplan om at Wii ikke vil spille DVD-filmer, og at beslutningen om å droppe denne funksjonaliteten var for å få ned kostnaden på maskinvaren.

Siste fra forsiden