Podkast

Retro Crew

Nintendo har ikke bare holdt på med spill i 125 år

Visste du at selskapet også eide såkalte «love hotels» og prøvde seg i taxibransjen?

Nintendo fyller 125 år. Mario er på langt nært like gammel.
Barone Firenze / Shutterstock.com

Bli med oss på en høyst uformell og overfladisk reise tilbake til til 1889 og stiftingen av Nintendo som selskap. Vi begynner ukens episode av retrogaming-podkasten Retro Crew med å se på noen andre ting som skjedde det året, for så å bevege oss sakte men sikkert fremover i tid for å snakke om noen av de andre mer eller mindre vellykkede prosjektene Nintendo har vært involvert i gjennom tidene. «Alle» kjenner vel til at de laget spillkort før, men visste du at de eide en kjede med såkalte «Love Hotels»?

De fleste vet at Nintendo var et kortselskap en gang i tiden. (Bilde: Arcimbodo, wikimedia)

Nintendo er et selskap med en så rik historie at bare andre giganter som General Electric og Ford kan sies å være i samme klasse. Det finnes ikke mange selskap igjen fra 1800-tallet som ikke har blitt fusjonert inn i noe annet og endra navn, eller rett og slett bare lagt ned for lenge siden.

Til slutt snakker vi kort om våre personlige favoritter fra Nintendos spillkatalog. Denne uken er det Jack Tenold, Ida Joynt, og Jostein Hakestad som sitter i studio.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Alt det beste og verste fra Sega Mega Drive
– Dreamcast gjorde alt riktig
Lion King var et overraskende godt lisensspill

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden