Nintendo har solgt nesten 5 millioner Nintendo Switch-konsoller

Samtidig har de solgt like under 4 millioner eksemplar av The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Audun Rodem, Gamer.no

Ifølge Nintendos kvartalsrapport har de solgt 4,7 millioner Nintendo Switch-maskiner til kunder mellom lanseringen i mars og utgangen av juni. Dermed har selskapet solgt 2 millioner maskiner siden pangstarten på 2,74 millioner solgte i lanseringsmåneden. Det er et svært godt resultat for spillgiganten, men noen hakk bak PlayStation 4 som nådde 6 millioner solgte i en omtrent like lang periode etter lansering.

Dermed virker det som om Nintendo ligger godt an til å nå målet om å selge 10 millioner Switch-maskiner innen finansåret 2017 som ender i mars neste år. Ganske imponerende, og særlig når det rapporteres om mangel på konsoller verden over.

LES KOMMENTAR: Vi fikk se et helt nytt Nintendo på E3 i år »

Mario Kart 8 Deluxe selger svært bra.
Nintendo

Samtidig ser vi at de har solgt 3,92 millioner kopier av lanseringsspillet The Legend of Zelda: Breath of the Wild, men siden Nintendo ikke sier noe om Wii U-utgaven av spillet i rapporten kan det hende at den også er representert her. Mario Kart 8 Deluxe har også greid seg veldig bra – 3,5 millioner eksemplar av spillet ble solgt i samme periode. Ellers klokker Arms inn på 1,18 millioner solgte. Totalt har spillerne kjøpt 8,14 millioner spill mellom mars og juni.

Artig nok holder også Nintendo 3DS tritt, med 950 000 solgte enheter i perioden, noe som er en knapp økning sammenlignet med samme periode i 2016.

Nintendo Switch er en sammensmelting av en stuekonsoll og en håndholdtkonsoll. Den kan plasseres ned i en dockingstasjon for å spille spill på TV-en, men kan også nappes ut og tas med rundt omkring om man vil det.

Den nye konsollen overbeviste også oss.
Her er vår anmeldelse av Nintendo Switch »

Siste fra forsiden