Nintendo: – Ingen 3D neste gang

Japanernes neste hjemmekonsoll byr neppe på den hete teknologien.

Det er alltid interessant å se på forskjellen mellom dagens tre store konsollprodusenter. For øyeblikket er det 3D som er det store, særlig nå hvor Nintendo 3DS er nyutgitt, og også her er forskjellen mellom trekløveret stor.

Sony har gått knallhardt ut med sin variant, Microsoft er mer avventende og fikk ikke sin første ordentlige 3D-tittel før Crysis 2. Nintendo tror for sin del at brilleløs visning er den eneste veien å gå.

Er dette brilleløst, Nintendo?

For selv om de har lekt med brillebasert 3D tidligere så er standpunktet til Nintendos utviklingssjef Hideki Konno klart: 3D med hjelpemidler er ingenting å satse på. I hvert fall ikke ifølge hans intervju med CNN.

– Dette er en underholdningsmaskin, ikke bare en spillkonsoll. Jeg tror at vi i Nintendo innser at ingen former for brillebasert 3D-teknologi fungerer. Vi tenker at om vi skal gjøre teknologien brukbar i kombinasjon med TV-spill så må den være brilleløs, sier Konno.

Forskjell på folk

Akkurat der er nok Sony veldig uenige. Ikke bare er deres nåværende 3D-teknologi avhengig av at du har på deg øyeplagg, de forsker også på en helt ny form for stereoskopisk visning - også denne krever briller.

Å vise slike bilder på store fjernsyn er noe helt annet enn på en liten skjerm, som på Nintendo 3DS. Særlig problematisk blir innsynsvinkelen. Prototypene av slike apparater krever at du ser bildet fra en veldig spesifikk vinkel. Det er ikke særlig forenelig med hvordan de fleste nyter TV-spill. Derfor er det nok noen år til du kan kaste brillene hvis du vil spille i tre dimensjoner på hjemmekonsollene. Det er sannsynligvis derfor Nintendos sjef i USA, Reggie Fils-Aime avfeier denne teknologien for deres neste konsoll.

– Brilleløs 3D er viktig. Vi har ikke offisielt annonsert hva det neste vi gjør på hjemmekonsollfronten er, men basert på hva vi har lært om 3D så er denne teknologien neppe aktuell, sier han til CNN.

Gamer.no har anmeldt mange av lanseringsspillene til Nintendo 3DS, og vi vil publisere flere anmeldelser i løpet av dagene som kommer.

Siste fra forsiden