E3 2021 - Metroid Dread

Nintendo puster nytt liv i kansellerte Metroid Dread

Det todimensjonale plattformspillet kommer til Switch i oktober.

Nintendo

Nintendo avduket et nytt Metroid-spill under sitt E3-show på tirsdag. Det vil si, teknisk sett er det en ny versjon av et gammelt spill som ble kansellert i sin tid.

Spillet heter Metroid Dread, og er et todimensjonalt spill med Samus i hovedrollen. Det kommer til Nintendo Switch den 8. oktober i år.

Metroid Dread skulle egentlig komme i 2006

Metroid Dread var opprinnelig under utvikling for Nintendo 3DS, som en oppfølger til Metroid Fusion. Målet var lansering en gang i 2006, men så forsvant spillet sporløst. Nå er det altså tilbake, og som Nintendo forteller blir Metroid Dread det første helt nye todimensjonale Metroid-spillet på nesten 19 år.

Vel og merke fikk Metroid II en nyversjon kalt Metroid: Samus Returns i 2017, men det var altså en remake. Det var også Metroid: Zero Mission, som kom ut på Gameboy Advance i 2004.

Videre forklarer utvikleren at dette er et Metroid-spill med «en ny feel», hva nå enn det betyr. Basert på traileren blir det Metroid i kjent 2D-flyt, med hopp og sprett og masse skyting.

Nintendo avslørte ellers at arbeidet fortsetter med Metroid Prime 4. Spillet ble avduket tilbake i 2017, men har visstnok slitt med en turbulent utviklingstid som angivelig ble begynt forfra igjen i 2019.

Her kan du lese alt vi skriver fra E3 2021 »

Siste fra forsiden