Metroid Prime 4 - Retro Studios

Metroid Prime 4 skrotes – begynner på nytt med Retro Studios som utvikler

– For dårlig.

Nintendos Shinya Takahasi forteller fredag at de har vraket versjonen av Metroid Prime 4 som de har jobbet med til nå. Nå begynner de helt fra begynnelsen, med Retro Studios og produsent Kensuke Tanabe i førersetet. I videoen over kan du se Takahasis forklaring.

Retro Studios har stått bak samtlige Metroid Prime-spill til nå, mens Metroid Prime 4 har til nå blitt utviklet av et annet ukjent studio.

Takahasi forteller at Metroid Prime 4 ikke levde opp til de interne kvalitetsforventningene, og at de derfor så seg nødt til å begynne helt på nytt med den nye utvikleren. Derfor vil det ta en god del lenger tid enn ventet, og det vil ta lang tid før vi får høre noe nytt om spillet.

LES OGSÅ: Tilbakeblikk på Metroid Prime »

Mystisk utviklingsstudio

Metroid Prime 4 ble annonsert under E3 2017 til Nintendo Switch. Stort mer enn dette fikk vi aldri vite om spillet, ettersom Nintendo har holdt kortene svært tett til brystet frem til nå.

Mest mystisk var det at Nintendo ikke ønsket å fortelle hvem som utviklet spillet, annet enn å bekrefte at serieskaperen Retro Studios ikke var på prosjektet. I fjor hevdet Eurogamer å ha hørt at Bandai Namco Studios Singapore som i all hovedsak skulle stå bak det kommende spillet, men dette var kun et rykte og ble aldri bekreftet.

De to første Metroid Prime-spillene kom ut på GameCube, mens det tredje innslaget i serien ble sluppet på Wii. Sistnevnte konsoll fikk også en flott samlepakke med alle tre spillene. Det nyeste sidespranget til serien – Metroid Prime: Federation Force – ble imidlertid en aldri så liten fiasko.

LES OGSÅ: Super Smash Bros. Ultimate gjør stor suksess for Nintendo »

Siste fra forsiden