Zelda-film

Nintendo lager The Legend of Zelda-film

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ble et av årets største spill.
Nintendo

Natt til onsdag forteller Nintendo at de offisielt har begynt arbeidet med en film basert på The Legend of Zelda. Det melder Zelda-skaper Shigeru Miyamoto via et innlegg på X (tidligere Twitter).

Filmen tar i bruk ekte skuespillere, i motsetning til animasjonsfilmen The Super Mario Bros. Movie som kom på vårparten i år. Stort mer om hva som er planen for filmen vet vi ikke ennå.

– Dette er Miyamoto. Jeg har jobbet med live-action-filmen til The Legend of Zelda i mange år nå med Avi Arad-san, som har produsert mange megahitfilmer. Jeg har bedt Avi-san om å produsere denne filmen sammen med meg, og vi har nå offisielt startet utviklingen av filmen med Nintendo sterkt involvert i produksjonen. Det vil ta tid før alt er ferdig, men jeg håper dere gleder deg til å se filmen, skriver Miyamoto om prosjektet på X.

Nintendo

Avi Arad har nyligst produsert Uncharted, Morbius og Spider-Man: Across the Spider-Verse. Regien er det Maze Runner- og Kingdom of the Planet of the Apes-regissør Wes Ball som står for.

I samarbeid med Sony

Filmen er et samarbeidsprosjekt mellom Nintendo og Sony Pictures, men Nintendo forteller at de selv spytter inn over 50 prosent av midlene som skal gå til produksjonen. Sony Pictures skal ta seg av kinodistribusjonen.

At The Legend of Zelda blir det neste filmprosjektet fra Nintendo er egentlig ikke så overraskende. The Super Mario Bros. Movie, som kom i april i år, rakk på kort tid å slå flere rekorder, og spillselskapet ser nok muligheten til å treffe blink igjen med å overføre andre velkjente spillserier til filmlerettet.

Litt overraskende er det likevel at det er Sony, og ikke Universal Pictures, som får bryne seg på Zelda. Det var nemlig Universal og Illumination Entertainment som rodde i land årets Mario-hit. Så sent som i sommer gikk det rykter om at de to også skulle snuse på et Zelda-prosjekt.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av The Super Mario Bros. Movie

Siste fra forsiden