Nintendo vil røpe flere Switch-detaljer i januar

Oppdatert: Ifølge nye rykter er Switch-skjermen berøringsfølsom og støtter 720p-oppløsning.

Nintendo

Oppdatering 28. oktober: Uansett hvor godt Nintendo prøver å kontrollere strømmen av detaljer rundt Nintendo Switch, dukker stadig ny informasjon opp i form av det som tilsynelatende virker som troverdige rykter.

Nå har Eurogamer vært i kontakt med flere kilder med kjennskap til saken – inkludert de som opprinnelig avslørte at Nintendo Switch skulle være en blanding mellom stuekonsoll og håndholdt – og de kan blant annet fortelle mer om maskinens skjerm.

Ifølge kildene er størrelsen på skjermen 6,2 tommer og den støtter en oppløsning på 720p. I tillegg skal den være en kapasitiv berøringsskjerm, akkurat som den typen man finner på smarttelefoner og de fleste nettbrett.

Hvorvidt dette faktisk stemmer eller ikke får vi vite når Nintendo skal vise frem mer av Switch-konsollen i januar.

Opprinnelig sak følger.

I kjølvannet av forrige ukes Nintendo Switch-presentasjon satt vi alle igjen med utallige spørsmål om den kommende konsollen, som vi håpet å få svar på så fort som mulig. Nintendo var imidlertid raskt ute med å annonsere at ingen flere detaljer vil avsløres før til neste år, men nå vet vi i hvert fall nøyaktig hvor lenge vi må vente.

I tilfelle du ikke har sett denne nok ganger allerede. (Video: Nintendo)

I en pressemelding skriver Nintendo at en ny Switch-presentasjon vil avholdes den 13. januar i Tokyo – som trolig betyr den 12. januar for oss her i Norge. Under presentasjonen vil selskapet kunngjøre pris, lanseringsdato og spesifikasjoner for konsollen, og vi loves også detaljer om hvilke spill som er på vei.

Ifølge pressemeldingen vil både media og mann i gata få sjansen til å prøve Nintendo Switch kort tid etter den neste presentasjonen, men ingen detaljer er foreløpig bekreftet.

Portabel hjemmekonsoll

Nintendo Switch er navnet på Nintendos neste konsoll, som tidligere gikk under kodenavnet Nintendo NX. Avsløringsvideoen, som forrige torsdag dukket opp nærmest uten forvarsel, bekreftet de fleste ryktene som har svirret rundt konsollen i lengre tid, nemlig at det dreier seg om en stuekonsoll man også kan ta med seg på farten.

Disse er blant utviklerne og utgiverne som skal støtte Nintendo Switch-konsollen.
Nintendo

I uken som har gått siden avsløringen har mange nye rykter dukket opp, men vi har også fått litt informasjon fra offisielle kanaler. Den japanske spillgiganten avslørte for eksempel flere utviklere og utgivere som vil støtte Nintendo Switch – en liste som inkluderer kjente navn som blant annet Bethesda, Ubisoft og FromSoftware.

Traileren viste en rekke forskjellige spill på Nintendo Switch, men Nintendo har siden forklart at vi ikke nødvendigvis kan forvente å spille disse på konsollen. I stedet må vi altså vente til neste år for å få bekreftet vite hvilke titler som faktisk blir spillbare når konsollen lanseres en gang i mars.

Les også
Et lass Final Fantasy-spill er på vei til Switch

The Legend of Zelda: Breath of the Wild blir trolig et av de store lanseringsspillene til Switch: Nå har det kommet nye trailere fra spillet »

Siste fra forsiden