Nok et EA-kutt?

Massakren forsetter

Spillgiganten skal visstnok ha gitt opp den australske avdelingen av Pandemic.

Lei av å høre om nedleggelser og elendighet i spillindustrien? Nå skal nok et studio ha havnet under slaktekniven, og denne gangen er det EA-eide Pandemic Studios som visstnok blir ufrivillig slanket.

Tidligere denne uken begynte ryktene å svirre om at EA hadde opphørt samarbeidet med Pandemics Brisbane-avdeling, og Kotaku hevder nå å ha snakket med de involverte. Studioet skal ikke ha blitt stengt, men det er nå ikke lengre en del av Pandemic eller EA.

Pandemic Brisband stod bak Destroy All Humans.

Grunnen til oppsigelsen skal ha vært alt rotet rundt Pandemic Brisbanes siste prosjekt. De fikk oppgaven med å lage et Batman-spill for EA, men utviklingen skal ha vært plaget med en rekke problemer.

Ifølge en kilde hadde studioet allerede jobbet i flere måneder på prosjektet da EA fortalte dem at det måtte være et lisensspill knyttet til storfilmen The Dark Knight. Dermed måtte mye av arbeid vrakes.

I tillegg skal problemer med grafikkmotoren og manglende erfaring med den typen spill de ønsket å lage ha ført til mye kluss og forsinkelser, noe de ikke hadde råd til da spillet skulle slippes samtidig med filmens kinolansering.

Dette lot seg ikke gjennomføre, og siste sjanse var å få spillet ferdig til DVD-lanseringen i desember i fjor. Det var nemlig siste måned EA fortsatt eide Batman-rettighetene, men det viste seg at prosjektet ikke kunne bli ferdig i tide, og spillet ble kansellert.

Dermed skal skakkjørte Pandemic Brisbane ha vært et naturlig offer for EAs innsparingsprosess. Et av studioets utviklerlag er visstnok intakt, og har rettighetene til et mystisk Wii-spill studioet jobbet med.

En talskvinne for EA sier selskapet ikke vil komme med noen konkrete uttalelser om nedskjæringsprosessen før i februar.

Siste fra forsiden