Nokia kjøper Sega.com

Mobilgiganten Nokia har nå valg å kjøpe seg inn i den noe avdøde konsollprodusenten Sega, og begynner med nettvirksomheten Sega.com. Dermed vil nettstedet inngå som en viktig del av Nokias N-Gage-satsing.

Sega har allerede inngått en avtale med Nokia om å utvikle spill til deres kommende N-Gage. Det er først og fremst Segas nettverksteknologi som vekket interessen til Nokia, men det er også markedsmessige årsaker i bildet. Integreringen av Segas teknologi gjør det lettere for N-Gage-brukere å koble seg mot andre spillere, men gjør det også lettere for Nokia å tilby spennende nye tjenester og funksjoner.

- Sega.com Inc. har utviklet en robust teknologiplattform, som åpner opp helt nye muligheter for spillere, hvis den kombineres med Nokia N-Gage. Sega.com er kjent for sin kompetanse innen Internett-spilling, og jeg har tror vi sammen har en ledende kunnskap om mobilitet og Internett-teknologi, forteller Ilkka Raiskinen, senior visepresident hos Entertainment and Media Business Unit. N-Gage vil være tilgjenglig i Europa fra begynnelsen av oktober.

Siste fra forsiden