Anmeldelse

SSX: Out of Bounds

Du misliker snø, is og kulde. Til tross for dette er du glad i fartsfylt vinteraction. SSX: Out of Bounds kan være løsningen for deg. Gjør tomlene klare, og sett utfor usannsynlige bratte bakker der du utfører halsbrekkende triks.

Side 1
Side 2

SSX-serien har hatt stor suksess på diverse formater de siste årene. Varemerket er at det er utrolig urealistisk, men samtidig kjempegod underholdning. Nå prøver snøbrettspillet seg på N-Gage; betyr mindre skjerm mindre moro?

Triksbonanza
Hvis du har savnet de gamle "heltene" fra SSX 3, så frykt ikke. De er her alle sammen, fra Moby til Elise. Når du har valgt din favorittkjører er det bare å sette i gang med å erobre det enorme fjellet i spillet. Fjellet består av tre forskjellige topper med økende vanskelighetsgrad. Hver topp har flere traseer du der du kan bryne deg på dine konkurrenter og øke ditt eget repertoar. Etter hvert som du oppnår suksess så kommer også pengene rullende inn på konto. Disse brukes igjen til enten å bedre dine ferdigheter eller å kjøpe ultrakult utstyr (brett og klær). Du kan også kjøre fritt i de ulike banene du har låst opp fra før. Nyttig trening eller bare harmløs moro.

Selve oppskriften for suksess i SSX: Out of Bounds er relativ enkel, dess flere triks dess bedre. Selv når det kun gjelder å komme først til mål er triks essensielle for å holde en jevnt høy fart. Kombinasjoner av triks er nøkkelen til de store poengsummer, og de er utallige.

Etter hvert som du ufører triks fylles en spiral opp med såkalt "boost", denne har flere bruksområder. For det første kan den brukes til å øke farten din, veldig nyttig når det skal kappkjøres. For det andre er den kilden til supertriks, men dette forutsetter at du har fylt spiralen helt opp. Hvis du utfører et visst antall supertriks vil spiralen være konstant full, og muligheten for verdifulle trikspoeng blir større. En ting som er viktig å merke seg er at du ikke bør gjenta de samme triksene for ofte. Poengsummen vil da bli halvert for hver gang de utføres. Variasjon er dermed essensielt for å knuse rekorder.

På ulike steder i løypen finnes også symboler som gir deg ytterligere bonus. Lyn gir økt fart, og en X ganger poengsummen for ditt påfølgende triks fra to til ti ganger. Du kan også plukke opp et symbol som gjør at din triksing går mye raskere, noen som nok igjen fører til høyere poengsum.

Flerspilledelen i SSX: Out of Bounds begrenser seg til blåtann og GPRS. Begge virker å være gode, om noe begrenset. På GPRS kan du kun kjøre mot såkalte "skygger" av tidligere kjørere, noe som gir deg lite eller ingenting. Det er trygt å slå fast at dette først og fremst er en enspillertittel.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden