Anmeldelse

Asphalt: Urban GT

Liker du lukten av svidd gummi og lyden av et tresifret antall hestekrefter? Asphalt: Urban GT inneholder begge deler. Har N-Gage endelig fått sitt første, skikkelige bilspill?

Side 1
Side 2

Det flommer ikke akkurat over av bilspill til N-Gage, men dette hindrer ikke spillselskapet Gameloft i å friste lykken med sitt nyeste N-Gage-prosjekt; Asphalt: Urban GT - et bilspill i samme sjanger som Burnout- og Need for Speed-serien. Spørsmålet er bare om Gamelofts nyeste supplement til N-Gages rimelig tomme og trøstesløse bilspillgarasje evner å overbevise oss om at konsollen faktisk duger også til denne typen spill.

Solid produkt N-Gage-eiere med interesse for bilspill har frem til nå stort sett vært nødt til å leke med lekebiler på stuebordet. Lengselen etter et skikkelig bilspill til N-Gage har vært stor, og frykten for at et bilspill - når det endelig kom - skulle være dårlig har om mulig vært enda større. Heldigvis er ikke Asphalt noe dårlig, billigprodusert bilspill. Allerede ved første prøvekjøring merker man at dette er et seriøst og omfattende spillprosjekt med et imponerende innhold.

Spillet inneholder en mengde underholdende spillmuligheter - fordelt rundt omkring på tre hovedmoduser. "Evolution"-modusen er den mest omfattende av de tre, og fungerer på mange måter som en tradisjonell karrieremodus - hvor målet er å vinne de forskjellige turneringene, kjøpe seg nye biler og ikke minst å lukke opp nye og enda mer utfordrende baner og turneringer. Det finnes en mengde forskjellige løpstyper innenfor denne modusen - som duellkjøring, tradisjonelle gateløp og ikke minst de underholdende "gulløp"-utfordringene; hvor den bilen som ligger sist når visse passeringspunkt passeres ryker ut av løpet. "Evolution"-modusen inneholder kort sagt en mengde turneringer som byr på mange timer med morsomt tidsfordriv.

Lek politi Arkademodusen er også rimelig omfattende, og inneholder en rekke forskjellige og underholdende småmoduser. Du finner selvfølgelig de mer "tradisjonelle" spillmulighetene, som å kjøre mot klokka for å sette nye runderekorder - men også mer særegne moduser som for eksempel politijaktmodusen, hvor du opererer som onkel Politi og skal fange de mange fartsbøllene som fyker rundt på veiene. En smule dobbeltmoralsk kanskje - men utvilsomt veldig morsomt.

Et hvert N-Gage-spill med respekt for seg selv inneholder selvfølgelig også en flerspillerdel - og Asphalt er intet unntak. Opp til fire spillere kan via Bluetooth brake sammen til intens kappkjøring i tre forskjellige flerspillermoduser; enkeltløp-, turnerings- eller politijaktmodus. Flerspillerdelen er underholdende, og spillet flyter rimelig godt i kampens hete. Dette er utvilsomt en av de bedre flerspilleropplevelsene undertegnede hittil har fått ut av et N-Gage-spill.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden