Telialigaen høsten 2019 - Rocket League

– Nordavind har hatt en ustø start, vi får prøve å utnytte det

Celestial ser sitt snitt til å rykke fra på Rocket League-tabellen.

Psyonix, Sindre Stien, Mohammad Barzinje, Gamer.no

I hver av Rocket League-sesongene i Telialigaen de siste årene, har det alltid vært én kamp som i stor grad avgjør hvem som troner tabellen ved sesongslutt. I år får vi trolig den matchen allerede i runde tre, når Nordavind møter Celestial i en noe amputert rematch av vårens finale.

Den regjerende seriemesteren har fremstått som langt fra overbevisende så langt i høst. På den annen side har Celestial servert solid Rocket League selv med en ny lagoppstilling, og torsdagens hovedkamp kan virkelig gå begge veier.

Du kan følge oppgjøret via Twitch-kanalen til Bamble DreamTeam fra klokken 22:00 på torsdag kveld.

Håper å utnytte Nordavinds aggressivitet

«Tater» jakter revansj etter finaletapet i vår.
Mohammad Barzinje/Good Game

Med elleve seire av tolv mulige, sitter Celestial pent på toppen av tabellen på kampforskjell. Laget som røk på det uhyre jevne finaletapet i vår – den gang som Bamble DreamTeam – gjorde flere bytter i løpet av sommeren, men har knapt slakket av på farten.

– Vi spiller solid over hele banen sammen. Jeg og «Calzafy» var jo lagkamerater helt tilbake for to år siden og jeg har spilt en del med «Inferno», så vi har en slags kjemi i rotasjonen vår, som gjør den ganske sikker uansett hva som skjer, forklarer Richard «Tater» Strømland.

Med det som grunnlag håper Celestial å fortsette seiersrekka i kveld. Laget har fulgt med på Nordavinds kamper hittil, og «Tater» tror han har identifisert noen svakheter.

Disse spiller for Celestial

Vis mer

Richard «Tater» Strømland
Jørgen «Inferno» Klaastad
Calum «Calzafy» Mathieson

– Nordavind har en tendens til å spille veldig aggressivt og prøver å tvinge frem feil eller krasje inn i motspillerne så de ikke kan rotere skikkelig. Men det gjør igjen at de er åpne for en del kontringer, da det blir noen store rom i forsvaret deres.

Om Nordavinds ukarakteristiske vingling hittil i høst, forteller «Tater» at nivået rett og slett har steget i Telialigaen. Celestial-spilleren tror at nye talenter med nye mekaniske ferdigheter gjør denne sesongen veldig ulik de foregående. Da kan det bli vanskelig å vinne med samme taktikk som man alltid har brukt.

– Skulle gjerne sagt at vi vinner 6-0, men er ikke så sikker på det dessverre

«Jwols» og Nordavind har ikke fått den starten vi forventet.
Sindre Stien/Good Game

Nordavind åpnet sesongen mot det som papiret burde vært enkel motstand, men kan kun vise til resultatene 4-2 og 4-2. Seier er seier, men begge gangene har den firedoble Telialiga-mesteren måttet grave seg ut av skumle situasjoner.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

– Vi vinner første kamp lett, og så vet jeg ikke hva som skjer i kamp to og tre egentlig. Når vi da får kniven på strupen så vinner vi de tre siste. Det er nok bare litt problemer mot lag som spiller uten noe press, mener Jørgen «Jwols» Olsen.

Foran kampen mot Celestial har Nordavind gått så langt som å legge inn noen timer på treningsmatta. «Jwols» forventer tøff motstand fra et godt lag, og selv om han har troen på seier er han realistisk i forventningene.

Disse spiller for Nordavind

Vis mer

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

– Skulle gjerne sagt at vi vinner 6-0, men er ikke så sikker på det dessverre. De er et av de bedre lagene, så vi satser på seier bare. Vi har vært flinke til å knuse de litt bedre lagene før, så vi satser jo på det, men jeg er fornøyd med tre poeng.

Til tross for at Nordavind-gutta har lagt større vekt på forberedelser denne gangen, innrømmer «Jwols» at laget ikke har studert Celestials spillestil. Det blir dermed heller ingen taktiske endringer, og etter all suksessen ser ikke Nordavind-spilleren det store behovet for å justere på formelen riktig enda.

– Vi har kjørt vår egen stil uten å tilpasse noe særlig i to år, så vi fortsetter med det. Hvis det ikke fungerer lenger får vi endre det før sluttspillet.

Les også: Ny Rocket League-sesong, nye muligheter til å bekjempe Nordavind »

Jevn runde

Slik spilles tredje runde av Telialigaen i Rocket League

Vis mer

Kl. 20:00: Gutta Boyz - Ulvespill
Kl. 20:00: Molon - Razzle Dazzlers
Kl. 20:00: Maniax - Operation Archery
Kl. 21:00: Playwell - Fact
Kl. 22:00: Nordavind - Celestial

Alle kampene spilles torsdag 12. september.

Terminliste »

Av de øvrige kampene forventer vi spenning når Gutta Boyz møter Ulvespill, i et møte der våre eksperter gir førstnevnte et lite overtak. Razzle Dazzlers bør hamle opp med Molon uten problemer, og kan med det plukke opp sin tredje strake trepoenger for sesongen.

Operation Archery jakter sin første seier, noe laget skal oppnå i kampen mot Maniax. Playwell vil også prøve å få sin sesong på rett kjøl, etter to vanskelige åpningskamper. De møter Fact Revolution, som foreløpig sitter ubeseiret med en seier og en uavgjort.

Du kan følge tre av rundens kamper på Twitch-kanalen til Bamble. Sendingen starter klokken 20:00 torsdag kveld.

Siste fra forsiden