Sluttspillet i Telenorligaen - Counter-Strike: GO

Norges beste Counter-Strike-lag møtes i Lillestrøm i helgen

Det ligger an til et meget jevnt og tøft sluttspill hvor alle lagene har mulighet til å dra i land seieren i Telenorligaen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norges største satsing på e-sport. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Over 800 lag og 5500 spillere var påmeldt vårsesongen 2017.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Etter en lang og spennende høstsesong er vi nære klimakset i Counter-Strike: Global Offensive. På scenen under Spillexpo i Lillestrøm til helgen møtes de fire beste lagene, for å vise publikum hvem som er det beste laget i Norge.

Første kamp starter fredag 10. november, og det blir semifinalen mellom Kingpins og Acapella klokken 18:00, før andre semifinale mellom BX3 og Fact Revolution spilles lørdag klokken 11:00. Finalen spilles klokken 16:30 samme dag.

De som ikke tar turen til Lillestrøm kan følge turneringen direkte på TV 2 Sumo. Det er ikke nødvendig med abonnement for å se kampene, men man må opprette en konto for å få tilgang.

BX3: Jakter revansje etter Gigacon

DISSE SPILLER FOR BX3

Vis mer

Erik Hansen «truth» Dyrnes
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jasmeet «RoSeY» Gill
Haakon «Radifaction» Tholo
Jon Erik «ztk» Øygarden

BX3-spiller Jasmeet «RoSeY» Gill sier at laget har hatt en god inngang til sluttspillet, og at de har motivasjonen på plass. De ønsker å vise hvem som er best.

– Inngangen til Spillexpo har vært fin. Vi var litt nede etter en skuffende 2. plass på Gigacon, men vi er motiverte for å vinne Telenorligaen nå, sier Gill.

BX3 var laget som vant seriespillet, og fikk velge motstander i semifinalen. Gill forklarer hvorfor de valgte Fact på følgende måte.

– Fact skal på papiret være det svakeste laget i sluttspillet, ut i fra resultater i ordinært seriespill. Så da valgte vi dem. Dessuten er det greit å få ut Kingpins eller Acapella før finalen. En av dem kommer til å bli skuffet, forklarer Gill.

Som han selv sier, er Fact det svakeste laget på papiret i sluttspillet. Dette gjør at de er et mulig bananskall.

Jasmeet «RoSeY» Gill var skuffet etter tapet mot Kingpins under Gigacon 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Fact er sikkert motiverte, og det er ikke hver dag man får slike muligheter. De har flere gode spillere og gode individuelle ferdigheter. Som lag er de nok på en oppadgående kurve. Men så lenge vi fokuserer på vårt spill så tror jeg vi tar det ganske greit, sier en selvsikker Gill.

På Gigacon fikk BX3 bank av Kingpins, og møtte nesten ikke opp i det hele tatt til finalen. Gill forsikrer oss om at dette ikke skal skje i Lillestrøm nå til helgen.

Les også
Sverige knuste Norge i FIFA-landskamp

– Ingenting gikk vår vei i finalen. Kingpins hadde flyt og overkjørte oss. Vi spilte elendig. Men sånt skjer og vi har lagt det bak oss. Vi skal, og kommer til å vinne Spillexpo.

Gill forteller også at de ønsker omkamp mot Kingpins i finalen.

– «Radifaction» ønsker helst å spille mot Acapella, da det vil bli en lettere finale. Men vi vil helst spille mot Kingpins, det blir en bedre finale. Vi er nok mer forberedt nå enn vi var på Gigacon.

Hvis BX3 og Kingpins når en finale, blir det på mange måter en omkamp fra vårfinalen i Telenorligaen, siden flere spillere på begge lag da spilte på henholdsvis Kingpins og Nordic Warthogs. Gill sier det er en ekstra motivasjon.

– Selvfølgelig, det er alltid morsomt å spille mot Kingpins. Dog tror jeg vi møter et mye sterkere Kingpins enn det vi så i vårsesongen. Både individuelt og lagmessig. «aNdz» for eksempel har spilt en del bedre etter at han plukka opp AWP-en. Det virker som om de har mye motivasjon nå mot tidligere. Men vi har ikke tenkt å tape, så får vi se om det blir en reprise av i vår.

– Jeg tror at dersom vi får litt momentum så kan det fort bli overkjøring. Samme andre veien. Håper selvfølgelig på en spennende kamp, men vi kommer ikke til å stoppe gasspedalen om vi kommer bra i gang, sier Gill om en eventuell finale mot Kingpins.

Mange spekulasjoner ligger i lufta rundt laget. Da spesielt rundt enkeltspillere som kanskje forsvinner etter sesongen. Gill sier at de er fornøyd med dagens situasjon.

– Vi har ikke diskutert sammen hva som skjer videre, men vi er godt fornøyd med hvordan BX3 har tatt oss i mot. De har vært profesjonelle og samarbeidsvillige fra starten. For øyeblikket er det kun Spillexpo som står i fokus, avslutter Gill.

Kingpins: – Vi er vel soleklare favoritter

DISSE SPILLER FOR KINGPINS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Adam «Paint» Fjellum
Henrik «Becker» Becker
Haris «H4RR3» Hadzic

Kingpins annonserte nettopp sin nye avtale med klubben, og er naturlig nok gira på å vise seg frem i sluttspillet. Lagkaptein Anders «aNdz» Kjær sier laget ikke har forberedt seg spesifikt mot noen motstandere, men bare kjørt sitt eget løp. Når Gamer.no spør hvordan det føles å ikke gå inn som favoritt, svarer Kjær kontant.

– For det første, så er vel vi soleklare favoritter. Det er basert på det eneste man egentlig kan ta utgangspunkt i, og det er Gigacon. Vi har ikke forberedt oss noe spesifikt inn mot semifinalen. Vi har trent en god del sammen for å være forberedt, men ikke opp mot noen spesiell motstander.

På spørsmål om hva som gjør dem til større favoritter enn BX3, viser Kjær igjen til Gigacon-resultatet.

– Det trenger ikke være noe i tillegg til Gigacon, det er det eneste relevante LANet hvor norske lag har målt krefter, og det vant vi. Sånn jeg ser det er vi favoritter basert på det.

Lagkaptein Anders «Andz» Kjær i Kingpins mener de er soleklare favoritter.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Med en ny klubb bak seg, ser Kjær frem til mange måneder med Counter-Strike-fokus.

– I det lange løpet skal klubben hjelpe oss med å profesjonalisere satsingen vi gjør. Vi får også dekket alt av reise fra klubben, det er vel egentlig alt vi kan forvente per i dag. I tiden fremover vil de prøve å hjelpe oss med å ha mest mulig fokus på å spille Counter-Strike.

I siste sending av Afterplant med TommyM, var Kingpins-spiller «h4rr3» på besøk, og bekreftet nesten at det blir spillerendringer i laget etter sesongen. Kjær sier at det er vanskelig å vite hva som skjer.

– Det er jo mange lag som allerede har meldt at de er ferdige etter sesongen, så en spillerforskyvning på mange lag blir det. Hvordan det ender opp og om Kingpins er en del av den er umulig å vite per nå. Vi skal i alle fall satse hardt i tiden fremover uansett hva som skjer, sier den rutinerte spilleren.

Om den andre semifinalen mellom BX3 og Fact, tror Kjær at favoritten stikker av med seieren, men at alt kan skje.

– Tror den er veldig åpen. BX3 er klare favoritter på papiret, men vet ikke hvor seriøst de tar sluttspillet. Møter BX3 opp med godt mot og klare for kamp tviler jeg på at Fact kan gjøre noe med det. På den andre siden, om BX3 tar lett på det, kan det fort bli farlig og Fact kan overraske.

Hvis Kingpins kommer seg til finalen mot BX3, blir det en omkamp mellom mange av spillerne fra finalen i vårsesongen. Kjær sier at de har fordelen.

– Vi vinner den ved å spille vårt eget spill. Vi har vist ved flere anledninger at vi funker godt mot lag som spiller veldig løst, noe både BX3 og Acapella gjør, avslutter Kjær.

Acapella: Spiller sluttspillet uten å være et lag lenger

DISSE SPILLER FOR ACAPELLA

Vis mer

Kristian «kriz» Sandvær
Mikal «enix» Øiestad
Sindre «Grande» Grande Bakken
Christoffer «hEllberg» Andersen
Ole Kristian «Marcelious» Langan

Lagkaptein i Acapella, Kristian «kriz» Sandvær fortalte i siste sending av Afterplant med TommyM at laget allerede har splittet før sluttspillet. På spørsmål om forberedelser inn mot sluttspillet, sier han at laget har gjort dette individuelt.

– Som nevnt i sendingen til Tommy, så har vi splittet som et lag. Vi har ikke gjort noen forberedelser sammen som et lag. Men vi prøver å holde timene oppe så vi er i så god form som mulig individuelt sett. Vi har vel spilt fire kart på nett mot Kingpins, hvor vi begge har vunnet to kart hver. Så jeg tror det kan bli en spennende kamp hvor det laget som har dagen kommer seirende ut, sier Sandvær.

– Hvordan tror du det faktumet at dere er splittet påvirker kampen?

Kristian «kriz» Sandvær. Her under SpillExpo 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Spillstilen vår er veldig basert på å spille løst og å spille på hverandre, så jeg tror ikke det vil ha så alt for mye å si at vi har splittet. Stemningen på Teamspeak de siste tre-fire ukene har jo vært helt elendig, så det kan jo hende at vi ender opp med å spille enda bedre nå som dette er ute av verden, men vi får bare vente og se, sier en litt usikker Sandvær.

Spilleren forklarer også at laget nesten var nødt til å splitte, mye grunnet personlighetene og uenigheter mellom spillerne på laget.

– Det var nok ikke et valg om å splitte, men at det til slutt ble så mye spenning innad i laget at det bare skjedde. Det ble rett og slett umulig for oss å spille med hverandre. Vi er et lag med flere sterke personligheter, og generelt sett så krasjer det også rollemessig i spillet. Det er en god sjanse for at vi vinner sluttspillet, men det kommer nok ikke til å endre noen verdens ting. Det kommer til å bli flere store lagendringer rett etter sluttspillet som det alltid blir, spørsmålet da blir jo hvem som havner sammen med hvem.

Acapella kommer inn i sluttspillet etter å ha overrasket alle sammen i løpet av sesongen. Nå møter de et rutinert og solid Kingpins, som har mye erfaring på akkurat denne scenen, sist så sent som i vår da de kom til finalen i vårsesongen.

– Nei, det kommer ikke til å ha noe å si for vår del. Det er mye prat om rutine og at det er en helt annen setting på LAN. Det handler bare om å spille sitt eget spill, og holde seg i fokus selv om man sitter på en scene foran potensielt flere hundre tilskuere. Det er nok flere som vil si at Kingpins har en fordel siden de har mye mer erfaring i denne typen setting.

Selv om han sier motstanderen har mer erfaring og rutine, peker han på at hans egne spillere også har vært i denne situasjonen før.

– Vi har jo jo for eksempel «enix» som har spilt i mange år, og har like mye erfaring og rutine som dem. Å spille på en scene foran publikum er ikke noe som er et ukjent fenomen for oss andre, da alle i laget unntatt «hEllberg» har prøvd det før.

På spørsmål om hvordan man skal unngå å bli for nervøs når man spiller lokalt med tilskuere, har Sandvær oppskriften klar.

– Selvsikkerhet. Man er nødt til å spille som man gjør på nett. Det som er typisk på LAN er at man blir passiv og redd for å gjøre feil siden det er så mye som står på spill, men det er det man må stenge ute.

Om den andre semifinalen har Sandvær en klar favoritt, selv om han egentlig håper at det andre laget vinner.

– Kan ikke legge en demper på at det ville gjort jobben en del enklere for oss om vi hadde møtt Fact i finalen, men jeg tror BX3 vinner den semifinalen ganske komfortabelt. Vi skal bare spille vårt eget spill og forhåpentligvis så setter vi skudda våre. Gjør vi det er vi allerede på god vei i mot tittelen.

Hvis laget skulle stikke av med premien og seriemesterskapet, er budskapet for feiringen helt klart.

– Øl, øl og mer øl, avslutter Sandvær.

Fact Revolution: – Vi har alt å spille for, lite å tape

DISSE SPILLER FOR FACT REVOLUTION

Vis mer

Håvard «JolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Lucas «meth0d» Falkenhaug
Snorre «fletch» Granerud
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen

Fact Revolution har fått en tøff oppgave i semifinalen, men de henger ikke med hodet for det. Henrik «neto» Kristengård sier at laget har hatt en god oppkjøring til kampen mot forhåndsfavoritten BX3.

– Vi har jobbet med å få en skikkelig kampplan. Har i tillegg også lagt inn tid til å se litt på hver enkeltspiller, for å se litt tendenser i spillet deres.

Kristengård tror også at det kan være en fordel for dem at kampen spilles på LAN. Det er tøffere for et favorittlag å møte en underdog i en slik setting, sier han.

– BX3 er vel egentlig et mer rutinert LAN-lag enn det vi er. Selv tror jeg vi kommer til å tjene på det, ettersom at vi liker oss i settingen. I tillegg vil jeg påpeke at vi også tjener godt på å være underdogs. Vi har alt å spille for, lite å tape. BX3 har veldig mye å tape, så om vi får en god start på kampen er det vel kanskje mer sannsynlig at BX3 kan kjenne litt på LAN-nervene.

– Så dere satser på å gå rett ut i strupen på BX3. Si at dere vinner det første kartet, hva må dere unngå på det andre kartet for at nervene skal ta dere?

Henrik «neto» Kristengård mener de har sjanse mot BX3.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Om vi vinner første kart, må vi egentlig bare spille på momentum ut over i kampen. Vi er et lag som virkelig kan skyte hardt om ting klaffer. Om vi får spillet vårt i gang, noe som vi har slitt med i sesongen, er vi nok på nivå med BX3, sier en selvsikker Kristengård.

Få trodde Fact skulle hevde seg så høyt på tabellen at sluttspill var realistisk, men de har motbevist alle som tvilte. Kristengård forteller at laget er fornøyd med dette, selv om de håper å kunne utrette enda mer nå som de er her.

– Vi er vel forsåvidt fornøyde. Vi ble enige om å sette oss delmål, hvor det første målet var å nå sluttspillet. Da vi klarte dette, har vi håp om å nå helt til topps. Vi vet selvfølgelig at dette blir hardt, men jeg vet at gutta kan, og er sultne på å bevise at de kan.

Om den andre semifinalen mellom Kingpins og Acapella, mener han at det blir en veldig åpen kamp.

– Det er selvfølgelig en veldig spennende kamp. Det er en kamp som legger opp til veldig mange enkeltprestasjoner, med tanke på at det er så mange gode individuelle spillere på begge lag. Jeg tror Kingpins drar det i land rimelig enkelt, og vet at spillere som «h4rr3» og «aNdz» er i veldig god form om dagen.

Acapella annonserte like før sluttspillet at laget ikke lenger spiller sammen. Kristengård sier at dette ikke overrasket noen som er i miljøet.

– Det kom ikke som noe sjokk egentlig. Det er noe som har blitt snakket om før, og var vel dømt til å skje. Personlig syns jeg det er veldig dumt, med tanke på at det var et veldig spennende prosjekt, med fem veldig gode spillere. Får bare håpe at kjernen i laget holder sammen, og at vi får se mer av talentfulle spillere som «kriz», «Marcelious», «hEllberg» og «enix» neste sesong.

Hver sesong er det store lagendringer etter sluttspillet. Kristengård forteller at dette er naturlig, mye på grunn av ting som skjer utenfor spillet.

– Det er blitt veldig normalt at lag allerede er splittet før sluttspillet er ferdig. Selv føler jeg det kan skyldes mye, men om folk setter seg klare mål før en sesong, snakker om ambisjoner og lignende burde det være mulig å fullføre. Skjønner selvfølgelig at det kan være vanskelig, når folk for eksempel får seg jobb eller har studier. Selv om mange er innstilt på å satse, er det en del som faller av tidlig, rett og slett på grunn av at de faktisk må ha en inntekt eller utdanning, mener Kristengård.

Hvis laget stikker av med kaka på lørdag, blir det naturligvis feiring. Likevel sier spilleren at de kommer til å kose seg på turneringen og utover kvelden, uansett utfall.

– Det hadde nok blitt litt mer trøkk om vi hadde vunnet, men et par øl blir det nok uansett på lørdagen, avslutter Kristengård.

Siste fra forsiden