Dette skjer på SpillExpo i år

Til helgen åpner spillmessen for sjette år på rad.

Sunniva Tønsberg Gaski, montasje av Gamer.no

Klokken 15:00 den 10. november åpner spillmessen SpillExpo dørene, og holder stand helt til søndag ettermiddag. I år som i fjor blir messen et samlested for spillinteresserte, cosplayere, e-sportfans, utviklere og selskap som ønsker å demonstrere produktene og tjenestene sine.

Messen anslår at om lag 20 000 tar turen i løpet av helgen for å besøke messa som skjer på Norges Varemesse i Lillestrøm. Selv forteller arrangøren at de skal ha en bred innholdsmessig profil, og fremhever blant annet arrangementer på scenen, spillstasjoner, og et sterkt fokus på VR-teknologi.

Nytt LAN

Sånn var det på The Gathering i 2016. ORIGINS blir nok i litt mindre skala.
Jens Erik Vaaler/Gamer.no

Nytt av året er sidearrangementet The Gathering: ORIGINS, som vi skrev om for noen uker siden. The Gathering: ORIGINS skal være et datatreff, men ikke i stor skala. Istedet tar Kandu sikte på å få til et mer intimt treff, slik The Gathering var helt i begynnelsen tidlig på nittitallet.

Forvent spillstasjoner og tilstedeværelse fra Nintendo, Microsoft og Sony, alle med sine konsoller og nyeste spill. Norske spillutviklere dukker også opp i hopetall – mellom 10 og 15 studio er ventet på messegulvet og scenen. Samtidig kan du få litt innføring i spillutdanningstilbud og instutisjoner som jobber med spill.

I tillegg ser vi den vante cosplaykonkurransen, der de beste premieres etter bedømmelse av en jury. Premiepotten er på 30 000 kroner.

I fjor vant Norse Counter-Strike-finalen i Telenorligaen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Messen skilter med to scener: en hovedscene der blant annet spillutviklere og utdanningstilbud blir presentert, og en e-sportscene der vi får se semifinale- og finalekamper i Telenorligaen. Det er altså her pallplasseringen for lagene i Rocket League, Counter-Strike og League of Legends bestemmes i helgen. Det er også her vi finner ut hvem som stikker av med sin del av den totale premiepotten på 300 000 kroner for høstsesongen.

LES OGSÅ: Slik blir Telenorliga-programmet på SpillExpo »

I år er det seks år siden SpillExpo først ble avholdt. Siden den gang har messen opparbeidet seg status som Norges største i sitt slag, med en profil rettet mot forbrukerteknologi, spill, nettkjendiser, e-sport og cosplay.

Du kan lese mer om SpillExpo på arrangementets nettsider.

Siste fra forsiden