League of Legends / Telenorligaen

Norges beste League of Legends-lag skal kåres søndag

Alt er klart for finale mellom Oslo Lions og myXMG i Telenorligaen.

Riot/Oslo Lions/myXMG

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene i Counter-Strike og League of Legends finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Søndag skal det avgjøres hvem som blir ny norsk seriemester i League of Legends, og dermed får med seg en sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner. Finalen i Telenorligaen står mellom myXMG og regjerende mester Oslo Lions.

I den ene semifinalen møtte Lions den største rivalen sin i Telenorligaen, BX3. I det som var en meget jevn kamp var det Lions som igjen dro det lengste strået og vant 2-1. De samme lagene møttes også i semifinalen i vårsesongen, og den kampen endte også 2-1 i favør Lions, og den gangen avsluttet løvene med å vinne finalen mot Celestial Gaming.

Oslo Lions: – Vi har trent mye

Top Lane-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik hos Oslo Lions er klar for finalen som spilles på SpillExpo søndag klokken 12:00.

Adrian «Dipzey» Kjellesvik er lagleder og Top Lane-spiller hos Oslo Lions.

– Ja, vi har trent mye i forkant av finalen, både med tanke på nye helter og kampen mot myXMG i seg selv. Vi har ikke forberedt noen spesielle strategier, men har fokusert mest på å jobbe med våre egne ting og forbedre oss som lag, sier han til Gamer.no.

– Jeg tror kampen kommer til å bli veldig gøy og fartsfylt.

Under verdensmesterskapet i League of Legends ble det tydelig at Top Lane var viktig. Vi spurte derfor «Dipzey» hvordan han følte metaen passet til han som spiller og Lions generelt.

– Det er nok ikke den beste metaen for laget vårt, siden vi som regel har mer fokus på at Mid Lane skal dominere kampene. «Zhendia» spiller ofte «assassins», men metaen har mer fokus på teleport og «champions» som kan kontrollere kartet, forteller han.

– «Top Lane» passer meg veldig bra. Jeg tror jeg og «Slemp» er de eneste som faktisk har vendt oss til å spille de sterkeste heltene. Som for eksempel Darius, Fiora og Gangplank.

– Med tanke på metaen, tror du Top Lane kan bli avgjørende? Eller er det en av de andre posisjonene du tror kan være utslagsgivende?

DISSE SPILLER FOR OSLO LIONS:

Vis mer

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top)
Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Tore «Norskeren» Hoel (AD Carry)
Dennis «Denden» Bui (Support)

DISSE SPILLER FOR MYXMG:

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Christopher «Speyzz» Bekken (Mid)
Vebjørn «Donzii» Land (ADC)
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik (Support)

– Top Lane er vel den viktigste med tanke på metaen, og kommer nok til å være viktig med tanke på hvilke valg vi og myXMG tar. Men jeg tror det faktisk er i Bot Lane vi kommer til å se den største forskjellen, og kanskje i Mid Lane. Jeg føler vi er sterkere, eller i alle fall mer aggressive i Bot Lane.

Les også
Deilig å være norsk i Kiev

På spørsmål om det var noen han fryktet spesielt mye på myXMG, svarte «Dipzey» kort og godt:

– Nei.

– Hva tror du resultatet blir på søndag?

– Vi har 110% troen på at vi skal greie å forsvare tittelen, så jeg tror det blir 3-1 til oss.

myXMG: – Vi har en god sjanse

I sluttspillet i våres måtte myXMG se seg slått av Celestial Gaming i semifinalen. I semifinalen mot nDurance denne høsten ble det derimot andre boller. Selv om det var en jevn serie, var det myXMG som til slutt tok seieren med resultat 2-1.

Laget har hatt en meget imponerende sesong og kan toppe det hele i finalen mot Lions. ADC-spiller og lagleder Vebjørn «Donzii» Land tror de har en god sjanse på søndag.

– Laget er veldig klare for finalen og ser frem til å møte Lions. Jeg tror vi kan forvente oss at det blir veldig spennende, og jeg blir ikke overrasket om vi spiller alle fem kampene. Hadde du spurt meg i starten av sesongen ville jeg nok sagt at vi hadde en ekstremt liten sjanse til å vinne. Men ettersom ukene har gått har vi forbedret oss mye, så tror vi har en god sjanse på søndag, sier han til Gamer.no.

– Vi har prøvd ut litt forskjellige strategier på trening i det siste og har noen planer for hvordan vi skal bruke de spesifikt mot Lions. Det er derimot mye fokus på «pick and bans» i metaen nå, så vi kan fort se noen overraskelser i finalen.

– Hvordan føler du metaen passer til laget deres?

Vebjørn «Donzii» Land i myXMG har troa.

– Jeg føler dette er en av de bedre metaene for oss. Selv om spillet i «lane» nok ikke blir det største fokuset, så er det viktig at det går bra i «top lane». «Slemp» skal møte «Dipzey, så mye kan bli avgjort der.

– Er det noen på Lions dere frykter foran kampen?

– Det må være sjefen selv, «Dipzey». Kjernekar med flotte ferdigheter!

– Tror du «Slemp» klarer å håndtere «Dipzey» en mot en? Eller vil dere legge opp strategien for å unngå at det skjer?

– «Slemp» klarer uten tvil å håndtere «Dipzey».

«Donzii» og Bot Lane-kollega «Accziz» leverte en solid semifinale mot nDurance og vil nok prøve å ta det til et enda høyere nivå mot Lions. «Donzii» selv så ut til å favorisere å spille Jinx, og det gjenstår å se om han vil ha fokuset der i finalen. På spørsmål hvordan han tror sin egen «lane» vil gå, hadde han dette å si.

– Jeg tror det vil skje relativt lite i Bot Lane. Metaen legger opp til mer 5 mot 5 eller 4 mot 4 kamper. Men om det blir en standard 2 mot 2 er jeg sikker på at vi vil klare oss fint.

Best av fem-formatet er helt nytt i Telenorligaen. Et slikt format stiller store krav til spillerne, både mentalt og fysisk.

– Det at det kan bli fem kamper gjør at vi må holde fokuset maksimalt og at vi ikke blir helt knust om vi taper en kamp, sier «Donzii». Jeg tror resultat kommer til å bli 3-1 eller 3-2 til oss.

Er du ikke selv på SpillExpo søndag 8. november for å bivåne finalen? Da kan du se kampen på GamerTV fra klokken 12:00.

Siste fra forsiden