Counter-Strike: Global Offensive

Norsk Counter-Strike-lag til topps i Assembley Winter 2014

H2k overmannet finske Minntu på Finlands største LAN.

Det var mye aktivitet på Assembley Winter 2014.
Tuula Ylikopri

H2k:

  • Pål «Polly» Kammen
  • Bjoern «Skurk» Maaren
  • Markus «maak» Karlsen
  • Adrian «hoyland» Johansen
  • Ruben «RUBINO» Villarroel

Norske H2k kom seirende ut fra helgens Counter-Strike: Global Offensive-oppgjør på Assembly Winter 2014. Det finske datapartyet regnes som landets største, og arrangerer esportsturneringer med pengepremier i flere store spill. I akkurat Counter-Strike: Global Offensive rasket nordmennene med seg om lag 25 000 kroner i førstepremie – men ikke uten kamp. Dette melder HLTV.org.

Finnene i Minntu kapret nemlig et forsprang på første kart, de_dust2, med en seier på 16-12. H2k kom kraftig tilbake allerede på de_inferno i neste omgang, og snudde det hele på hodet med en sluttscore på 16-5. De gode norske taktene fortsatte videre inn i det tredje og avsluttende kartet de_mirage, og gruset Minntu 16-8. Totalt sett ble det en sluttscore på 2-1 til H2k.

Få store lag

H2k er fornøyde med seieren.

At H2k stakk av med seieren er en imponerende bragd, selv om storlagene ikke stilte til turneringen denne gangen. I stedet var det flere lokale finske lag, ett lag fra Estland, og nok en norsk gjeng i Partyastronauts. De andre nordmennene tok for øvrig fjerdeplass i turneringen.

Det har vært et glimrende år for Counter-Strike: Global Offensive på esportsfronten. Under Dreamhack Winter fikk spillet sin største turnering hittil med en svær pengepremie og flust med seere via strømming på nett. Antallet konkurranser har også økt, og miljøet begynner å få en ny giv.

Alt var dog ikke bare fryd og gammen. I høst ble ett av verdens beste lag, Team Verygames, lagt ned etter økonomiske problemer. Tidligere om sommeren ble Fnatics topplag oppløst og erstattet etter at de ikke taklet overgangen fra gamle Counter-Strike 1.6 til nye Global Offensive. Riktignok fikk det nye Fnatic-laget en storseier under Dreamhack Winter, der de slo forhåndsfavorittene Ninjas in Pyjamas.

Snart er det duket for storoppgjør i et annet skytespill.
Norge møter Sverige i en uoffisiell landskamp i Battlefield 4 »

Siste fra forsiden