Norsk skrekkspill skal støtte PlayStations VR-briller

– Spent på å være blant de første som får utforske Project Morpheus, forteller studioet.

Among the Sleep kommer til PlayStation 4.
Krillbite Studio

Etter at Sony avduket sine VR-briller til PlayStation 4, foreløpig bare kjent under kodenavnet Project Morpheus, har det egentlig ikke vært så mange spill å spore. Sett bort fra kjørespillet Project Cars, romskipsimulatoren EVE Valkyrie og horrorspillet Until Dawn har det vært rimelig knyst om hva som kommer.

Among the Sleep begynner å ta form nå.

Nå er det kjent at norske Among the Sleep også blir blant de første spillene som støtter VR-brillene til PlayStation 4. Dette annonserte utvikler Krillbite Studio selv på PlayStation Blog tirsdag, samtidig som PlayStation 4-versjonen ble avduket.

– I det siste har vi begynt å skjønne at vi nærmer oss. Spillet begynner virkelig å ta form, og vi ser målet. Vi vil at så mange som mulig skal få muligheten til å spille Among the Sleep når det slippes om ikke så alt for lenge, så jeg tror nå er et godt tidspunkt for å annonsere at spillet også kommer til PlayStation 4! Vi er også spente på å være blant de første som får utforske Sonys nye VR-teknologi, Morpheus, forteller studioleder Ole Andreas Jordet i bloggoppdateringen.

– Sony kom til oss

Krillbites Adrian Tingstad Husby forteller til Gamer.no at det har vært lettende å endelig kunne fortelle at spillet kommer til PlayStation 4. Dialogen med Sony skal ha pågått en stund.

Adrian Tingstad Husby.

– Sony etterspurte et møte med oss under fjorårets Game Developers Conference, og viste da umiddelbart interesse for prosjektet. Siden det har vi hatt en tett dialog, så det var godt å endelig få bekrefte at vi slipper spillet på PlayStation 4, forteller han.

Når det gjelder Project Moprheus er det vanskeligere å få studioet i snakk. Sony legger visstnok lokk på så å si alle detaljer rundt VR-brillene inntil videre.

– Vi har dessverre ikke mulighet til å si noe spesifikt om Project Morpheus ennå, men vi har jobbet lenge med VR-støtte og synes denne teknologien er perfekt for Among the Sleep, lyder det fra Husby.

Fra før av er det kjent at Among the Sleep kommer til VR-brillene Oculus Rift – en av Project Morpheus argeste konkurrenter på den fronten. Men der Oculus Rift først og fremst retter seg mot et PC-publikum nå er Project Morpheus kun tiltenkt PlayStation 4.

Tar sikte på tilbud til Kickstarter-støttere

I skrekkspillet Among the Sleep får vi oppleve verden sett gjennom øynene på en toåring, med alt det innebærer. Verdenen er større, mer spennende og skremmende. Fantasi og virkelighet blør tilsynelatende over i hverandre. Sammen med kosebamsen Teddy legger smårollingen ut på et eventyr som vi foreløpig ikke vet så alt for mye om.

Among the Sleep gjorde det godt på Kickstarter.
Les også
Anmeldelse: Among the Sleep

I fjor fridde Krillbite Studios til støttetjenesten Kickstarter, der brukere kan spytte inn penger i prosjekt de har troen på. Der fikk de sanket inn nesten 1,5 millioner kroner – noe utvikleren på langt nær har glemt.

– Om du er en av de som støttet oss på Kickstarter trenger du ikke bekymre deg. Vi jobber med en plan som gjør at du skal få et godt tilbud på PlayStation 4-versjonen, forteller Jordet i blogginnlegget.

Among the Sleep kommer til Windows, Mac, Linux og PlayStation 4. Det er ennå ikke kjent akkurat når spillet kommer.

Vi tok en titt på spillet for ett års tid siden, og vår skribent var imponert.
– Klaffer alt kan Among the Sleep bli blant de beste norske spillene noensinne »

Siste fra forsiden