Norsk spill vekker politisk oppsikt

Den russiske bjørnen liker dårlig at det norskproduserte spillet Naval War framstiller russere som fiender.

Selv om det riktignok ikke er hverdagskost, er det ikke uvanlig at spillmediet nå og da vekker politisk oppsikt. Eksempelvis fikk spesielt det "ultravoldelige og moralsk forkastelige" Grand Theft Auto III gjennomgå da det ble sluppet for snart et tiår siden. Gjennomgå fikk også det norskutviklede Project IGI i sin tid, kinesiske myndigheter hadde nemlig liten sans for at spillere fikk i oppdrag å drepe kinesiske soldater. Og nå har nok en gang et norskutviklet spill vekket oppmerksomheten til en stormakt.

Det var under et møte mellom den russiske utenrikministeren Sergej Lavrov og vår egen utenriksminister Jonas Gahr Støre at det kommende krigspillet Naval War: Arctic Circle, ble nevnt:

– Russland var kritiske til innholdet i spillet, som legger opp til en konflikt i arktisk sone. Det er både norske og russiske myndigheter klare på det ikke finnes grunnlag for, fordi der har man et godt samarbeid, sier underdirektør Ragnhild Imerslund ved kommunikasjonsenheten i Utenriksdepartementet til Bergens Tidende.

Ifølge UD hadde den russiske utenriksministeren spørsmål om hvordan de norske myndighetene kunne godta et slik spill, men fikk da til svar at myndighetene ikke legger seg oppi affærer til private aktører. Utviklingsleder Jan Haugestad hos Turbo Tape Games uttalte til Aftenposten at de "ikke er ute etter å fornærmere russerne. Når spillet foregår i Nordatlanteren, er det vanskelig å komme utenom Russland som en stridende part".

Vi har tidligere tatt et besøk hos Turbo Tape Games for å ta en titt på det ambisiøse krigsspillet, og her kan du lese hele sniktitten.

Naval War: Arctic Circle er forøvrig ventet i løpet av årets siste måneder, eksklusivt til PC.

(Kilde: Aftenposten.no)

Siste fra forsiden