League of Legends

Norske «Bigfat» inn i Origen

Jakter på en plass i den europeiske Challenger Series.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR ORIGENS CHALLENGER-LAG:

Vis mer

Arin «Arin1» Ali
Kadircan «Kadir» Mumcuoğlu
Hicham «SozPurefect» (Mid)
Jon Olav «Bigfat» Holland (ADC)
Christos «Lion» Tsiamis (Support)

I oktober kunne Gamer.no meddele at nDurance sparket fire av sine fem spillere. Blant dem var ADC-spiller Jon Olav «Bigfat» Holland. De fire sparkede spillerne fant seg fort en ny klubb, og gikk inn i Sprutnoobs. Laget klarte derimot ikke å nå finalen i sluttspillet, og det er uvisst hvordan laget ser ut til neste sesong. Holland har allerede lagt sine planer for vårens sesong - og de innebærer ikke Telenorligaen.

Nylig avslørte nemlig theScore lagoppstillingene til de europeiske toppklubbene Origen og Fnatic, som skal brukes i den åpne kvalifiseringen til Challenger Series. Holland står oppført under Origens lagoppstilling, og kommer til å spille for den spanske organisasjonen for en plass i Challenger Series.

Hard konkurranse i årets kvalifisering

Det hersker ingen tvil om at årets åpne kvalifisering til Challenger Series er knallhard å komme seg gjennom. Fnatics Challenger-lag er forhåndsfavoritten, men hele den venstre delen av turneringstreet er fylt opp av gode lag. Holland sier til Gamer.no at mange av deltakerlagene har mulighet til å vinne kvalifiseringen.

Jon Olav «Bigfat» Holand under ByLAN 2016.
Arsalan Blu/Gamer.no

– Dette er nok det beste laget jeg har spilt mot Challenger Series med. Konkurransen er utrolig tøff i år, og det blir bare harde kamper på oss. Den venstre siden av turneringstreet er fyllt med gode lag, og vi møter et bra lag med gode Challenger-spillere allerede i første runde. Fnatics akademilag er nok favorittene til å vinne, men det er flere lag som har gode sjanser til å seire i kvalifiseringen.

Også selve Challenger Series er full av knallhard konkurranse. Spesielt lag som PSG og Schalke 04 har hintet mot en stor satsing i sine respektive leirer. Holland har ikke tro på at deres lagoppstilling kan vinne Challenger Series, for å ta steget opp i LCS.

– Vi har ikke en sjans i verden til å vinne Challenger Series. Jeg tror at flere av lagene i årets Challenger Series er bedre enn noen av lagene som er i LCS nå, sier han til Gamer.no.

Ferdig i hjemlig liga

Holland har tidligere spilt i både BX3 og nDurance, i tillegg til det korte oppholdet i Sprutnoobs. ADC-spilleren forteller Gamer.no at han ikke har planer om å returnere til Norge med det første.

Jon Olav «Bigfat» Holland prøver seg på Origens Challenger-lag.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Nå prøver jeg meg i utlandet, så får vi se hvordan det går. Jeg har ingen planer om å bli med i et norsk lag igjen, men man skal ikke se bort ifra at jeg kommer tilbake om det skjærer seg, og jeg ikke har noe bedre å gjøre.

Holland trekker fram seriøsitet og nivå som de to største forskjellene på det internasjonale laget og tidligere erfaringer fra norske lag.

Les også
Kartrotasjonen i Counter-Strike: GO endres

– For det første er ting mye mer alvorlig, og spillere holder et høyere nivå både individuelt og på lagbasis. Jeg lærer utrolig mye av laget mitt og av trenerne våre. Uansett om vi klarer å kvalifisere oss eller ikke, er dette en god erfaring for meg. Dersom vi klarer kvalifiseringen, kommer vi ikke til å signere med Origen, på grunn av de nye reglene som inntrer neste sesong, sier han til Gamer.no.

Det nye reglene som Holland refererer til innebærer at LCS-lag ikke har lov til å kvalifisere seg til LCS gjennom Challenger Series. Det betyr at Challenger-laget på ingen måte kan kvalifisere seg til LCS, uavhengig av om de hadde vunnet Challenger Series. Foreløpig er kun regelen vedtatt i Nord-Amerika, men kan også bli implementert i Europas LCS, ifølge theScore.

Den åpne kvalifiseringen til Challenger Series starter mandag 12. desember, klokken 19:00. Vinner Holland og hans lag den åpne kvalifiseringen, får de en plass i det siste leddet av kvalifiseringen til Challenger Series. Det siste leddet spilles i starten av 2017, og oppgjørene vil sendes direkte på nett. Mer informasjon finner du på Riot Games' nettsider.

Siste fra forsiden