Nvidia-lekkasje

Nvidia bekrefter at lekket spilliste er ekte, men sier at spillene på den ikke nødvendigvis eksisterer

Listen inneholder spill som Final Fantasy IX Remake, God of War, Demon's Souls og oppussede GTA-spill.

Skjermbilde av God of War-oppføringen.

Mandag begynte en databaselekkasje å svirre rundt på internett, angivelig hentet fra GeForce Now – Nvidias strømmetjeneste for spill. Det hele begynte et blogginnlegg forfattet av Ighor July, som demonstrerte hvordan han kom seg inn i databasen, og ble så fulgt opp med en filtrert liste over spill satt sammen av SteamDB-utvikler Pavel Djundik.

Listen inneholder spill vi vet eksisterer, men også en god del uannonserte og merkverdige oppføringer. Blant annet kan man spore Final Fantasy IX Remake, oppussede versjoner av Grant Theft Auto III, Vice City og San Andreas, Halo 5 til PC, Gears 6, Resident Evil 4 Remake, Kingdom Hearts 4, Injustice 3: Gods Will Fall, God of War til PC og Demon's Souls til PC. I tillegg er det flere kodenavn på titler som skal være relatert til Microsoft-spill som f.eks. Fable.

Alt i alt er det en veldig forvirrende liste. Enkelte nettsteder, som VGC og Eurogamer, har tidligere hevdet å ha kilder på at enkelte av spillene over er under arbeid, for eksempel Resident Evil 4 Remake og de tre oppussede versjonene i Grand Theft Auto-serien. Samtidig er det flere som virker ganske usannsynlige, slik som Final Fantasy IX Remake og Injustice 3: Gods Will Fall (som virker å være en tittel som stammer far en gammel fan-wiki).

Mandagskvelden ble uansett preget av flere diskusjoner rundt hvorvidt listen betyr noe som helst, eller om det bare er tullball.

Betyr ingenting (?)

I en uttalelse til Wccftech forteller Nvidia at listen er ekte, men at innholdet kun ble brukt for intern testing.

– Nvidia vet at det finnes en uautorisert publisert spilliste, med spill som både er sluppet og/eller spekulative titler, som kun brukes for intern sporing og testing. Å være på listen betyr verken at spillene er bekreftet, eller at spillene er annonsert, sier de i uttalelsen.

Med andre ord: det kan hende noen av spillene på listen eksisterer, men det kan også hende at det bare er oppspinn. Vi sitter dermed igjen med noe som kan inneholde noen fnugg av sannhet, men som etter alt å dømme først og fremst er tullball.

Flere har påpekt at ett av spillene på listen – God of War – også har metadata som omhandler en Steam-lansering, og at en PC-versjon av nettopp det spillet er sannsynlig i kjølvannet av Sonys PC-varianter av spill som Horizon Zero Dawn, Uncharted 4 og Days Gone.

LES OGSÅ: Rykte: – Grand Theft Auto VI skal komme ut i 2025, og kan ha et bykart som endrer seg over tid, ikke ulikt Fortnite »

Siste fra forsiden