Apex Legends - Solo

Ny Apex Legends-oppdatering byr på solomodus og nytt område

Oppdateringens mikrotransaksjoner har imidlertid satt sinnene i kok.

EA

Denne uken slapp Respawn en ny oppdatering for Apex Legends, kalt Iron Crown. Oppdateringen introduserer flere nyvinninger til spillet, inkludert en solomodus, diverse justeringer og et nytt område til Kings Canyon-kartet.

I tillegg frister Iron Crown med en bunke kosmetiske gjenstander, men spillerne er meget misfornøyde over hvordan de funker.

Iron Crown-opplegget varer fram til 27. august.
EA

Deg mot røkla

Som Respawn forteller byr oppdateringen på endringer til både våpen og enkelte helter. Blant annet er maskinpistolen Alternator nå mindre effektiv, mens helten Bloodhound får et løft. I tillegg har utvikleren fikset på feil, og du kan lese gjennom alle justeringene på Reddit.

Den største endringen til Iron Crown-opplegget er imidlertid solomodusen. Der Apex Legends hittil har tvunget spillere til alltid å ta med seg lagkamerater, får man nå oppleve Kings Canyon helt alene.

Her kan man blant annet utforske kartets nye område. I sørvest finner man nå et sted Respawn kaller Octane Town, som er tydelig inspirert av figuren med samme navn. Området byr på ramper og «jump pads», samt en ring av flammer som vågale spillere kan kaste seg gjennom.

Solomodusen er kun tilgjengelig frem til 27. august, men hvorvidt Octane Town blir værende er foreløpig uvisst. Sistnevnte er også en del av spillets nye Iron Crown-utfordringer, som lar spillere tjene opp en helt ny valuta kalt Crowns.

Valutaen knyttes til en ny del av Apex Legends-butikken, som nå byr på flere kosmetiske gjenstander. Spillere har imidlertid ikke latt seg imponere over måten spillet tilsynelatende prøver å tvinge frem bruk av ekte penger.

Mikrotransaksjoner til besvær

Mens man i teorien kan tjene opp det som er av standardkosmetikk i Apex Legends uten å bruke en krone, er ting litt annerledes i Iron Crown.

De nye «loot»-boksene i Apex Legends har ikke blitt godt mottatt.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Oppdateringen skilter med 24 «skins» til både våpen og figurer. Disse er riktignok kun tilgjengelige via «loot»-bokser og bare i de to ukene Irown Crown-opplegget varer.

Som Reddit-bruker «HerpMcHerp» forteller kan man kun få to av disse nye pakkene gjennom spilling. Resten må kjøpes, til den nette sum av 700 Apex Coins – som tilsvarer rundt 70 kroner. For de som vil sikre seg alt betyr det en utgift på vel over 1500 kroner.

Les også
Anmeldelse: Apex Legends

Selv om man ikke er interessert i samtlige gjenstander, er man fortsatt avhengig av flaks for å stikke av med det man vil ha. Apex Legends sørger for at man ikke kan få dobbelt opp med gjenstander, men ellers er alt tilfeldig og det kan ta alt fra én til fem til atten pakker før du finner akkurat den Wraith-rustningen du siklet etter.

Hverken Respawn eller EA har kommentert kritikken så langt, men dersom det skulle komme endringer vil vi oppdatere saken.

Les også: Kampen mot juks i Apex Legends fortsetter »

Siste fra forsiden