Ny DS med 3D-grafikk annonsert

Nintendo 3DS ikke så alt for langt borte.

Det har blitt spekulert massevis i hva Nintendo vil gjøre videre med sin ekstremt lønnsomme håndholdtsatsning, Nintendo DS. Nå har vi endelig noe håndfast å gå ut i fra.

Ifølge en japansk rapport ment for investorer i selskapet skal konsollen med den ganske treffende arbeidstittelen Nintendo 3DS lanseres innen mars neste år. Vi vet ikke om dette tidsvinduet gjelder for oss europeere, men det er alltids lov å håpe.

Les også:DS-oppfølger med Gamecube-grafikk?

Hadde Mario Kart i 3D vært noe?

3DS vil som navnet tilsier gi oss muligheten til å nyte 3D-effekter i spill. Det vil ikke være nødvendig med briller for å nyte effektene, og godt er det. Det har etterhvert blitt ganske akseptert å dra frem DS-en på busser og trikker, men et dustete par briller vil nok være nok til å skremme selv den minst selvbevisste gamer til å la konsollen ligge igjen hjemme.

Konsollen skal erstatte DS-en, noe som innebærer full bakoverkompatibilitet med alle dine DS- og DSI-spill. Øvrige maskinspesifikasjoner har vi ikke, men vi vil få mer info om maskinen på årets E3-messe.

3D blir mer og mer et satsingsområde for både film- og spillbransjen, men det må likevel sies at Nintendo er svært tidlig ute med sin vaskeekte 3D-konsoll.

(Kilde: CVG)

Siste fra forsiden