Ny informasjon om Jak 3

I dag har Sony kunngjort de første detaljene om det tredje og siste spillet i Jak and Daxter-trilogien.

Jak 3 er under utvikling hos Naughty Dog, som er folkene bak de tidligere spillene i denne serien, og skal etter planen komme ut til PS2 til høsten. Dette spillet vil markere slutten på Jak and Daxter-trilogien, og vil i følge pressemeldingen være et historiedrevet eventyr fylt av vennskap, svik, død og løsningen på gåten om den mystiske "Precursor"-sivilisasjonen.

Ett år har gått siden Jak og Daxter reddet Haven City fra Kor og metallhodene, men i gatene hersker enda det rene kaos, da tre ulike grupperinger kjemper om makten. Innbyggerne i byen har sluttet å stole på Jak, og det går rykter om at han jobber sammen med Krew og Kor. Jak får dermed skylden for problemene byen er inne i, og når palasset i byen ødelegges av et overraskende metallhode-angrep blir Jak tvunget i eksil ut i ødemarken.

Jak, Daxter og Pecker blir fløyet til ei øde øy, hvor de må klare seg selv. Her på denne øya begynner eventyret og kampen for å redde Haven City. Spillområdet på denne øya er fem ganger så stor som Haven City, og er et ørkenlandskap med flere ulike områder, for eksempel et gruvesystem og en vulkan. På grunn av spillområdets størrelse vil off-road-kjøretøy spille en stor rolle, og gjøre det lettere for deg å komme dit du vil.

I dette spillet får Jak mange nye evner, slik som muligheten til å glidefly lange avstander eller blokkere fiendeangrep ved hjelp av energi. Mørke Jak vil også være en del av spillet, slik at spilleren blir nødt til å finne en balanse mellom lys og mørke.

I tillegg vil teknologien bak spillet forbedres. Jak 3 vil komme med ragdollfysikk, et realistisk system for klær (slik at tøyet beveger seg slik det skal når en karakter beveger seg), samt forbedret kunstig intelligens hos fienden, noe som blant annet gir dem evnen til å klatre opp vegger og kjempe i formasjoner.

Siste fra forsiden