Intervju

Tiltspot

Ny norsk spillplattform lar deg spille gratis

– Spillerne har allerede alt utstyret de trenger, sier utviklerne bak Tiltspot.

Tiltspot skal satse på norskutviklede spill, som det prisvinnende Agent vs. Villain.
Process

Tiltspot.tv er en ny, norsk spillplattform som lar deg spille i nettleseren på en pc og snart direkte på en smart-TV med mobiltelefonen din som en kontroller. De tror at fremtidens spillbransje vil fokusere enda mer på lokal flerspiller-muligheter, og vil satse på norske spillutviklere.

– Vi tror at det er en åpning i markedet for en spillplattform hvor folk ikke trenger å kjøpe dyrt utstyr for å spille sosiale spill sammen, sier Christian Ringstad Schultz, daglig leder i Phonion Tehcnologies.

– Som Kahoot for spill

Alt du trenger er en nettleser og mobiltelefonen din.
Phinuon Technologies

Tiltspot fungerer som en sags Kahoot for spill – spillerne bruker mobiltelefonene sine som kontrollere, og kobler seg til spillet på skjermen ved hjelp av en identifiseringskode. Målgruppen er først og fremst unge som vil spille med venner, men at de ser muligheter også i familiemarkedet.

Tiltspot er resultatet av et prosjekt som NTNU-student, utvikler og styreleder Sindre Aarvik Vingen lagde for seg og sine venner, men det tok ikke lang tid før de skjønte at Tiltspot kunne bli noe mer enn et hobbyprosjekt, forteller Schultz. Plattformen ble lansert 30. mai i år, men allerede i sommer kommer en større oppdatering som skal forbedre brukeropplevelsen.

– Det skal være gratis å spille på Tiltspot, men til høsten ruller vi ut en betalingsløsning som lar spillere kjøpe flere brett og andre elementer i de ulike spillene, sier Schultz.

Foreløpig har de fleste spillene vært varianter av mer kjente spill. Schultz forteller at mange av spillene er utviklet som en følge av game jams, der utviklere leker med konsepter og eksperimenterer mer. Andre ganger har utviklere sendt inn spill selv, eller så har Tiltspot-gjengen funnet spill på andre plattformer og invitert utviklerne til å portere disse til Tiltspot.

– De ideelle spillene for oss er lokale flerspillerspill der to eller flere spillere kan konkurrere eller samarbeide i ofte intensive spill. Vi vet selv at det lenge har vært et marked for dette, men det har skortet på spill. Lenge fokuserte mange utviklere på mobilspill som låste spillet til én bestemt skjerm. Det er ikke så praktisk å dele slike spillopplevelser med venner når man er samlet. Den siste tiden har heldigvis lokale flerspillerspill fått et oppsving, utfyller han.

Satser på norske spill

Tiltspot er laget av Phonion Technologies. fra ventsre: Sindre Vingen, Christian Ringstad Schultz og Mathias Udahl.
Phinuon Technologies

– Fremover vil vi satse enda mer på norske utviklere. Nylig slapp vi en betaversjon av det prisvinnende, norskutviklede spillet Agents vs. Villain, og her vil det komme mer innhold i løpet av året. Dessuten følger vi nøye med på det studenter ved de ulike utviklerstudiene driver med, de har ofte mange kreative vrier på etablerte ideer og tør å eksperimentere, sier Schultz.

Ifølge Schultz har plattformen hatt over 5000 unike spillere, og under Spillexpo hadde de over 700 spillere som testet plattformen.

– Teknologien fungerer. Men som med software ellers møter man selvfølgelig på bugs og flaskehalser. Vi jobber dessuten stadig med å forbedre brukeropplevelsen ved å redusere tregheten i signalene, sier han videre.

Så langt har gjengen bak Tiltspot selv hentet nesten én million kroner i prosjektet, og nylig investerte norske Kick-Ass Invest 200 000 i selskapet deres. Nå er målet å få plattformen til å vokse, forbedre brukeropplevelsen og å lansere enda flere spill.

– Vi satser først og fremst på Norge; det er ikke mange land som kan måle seg med vår infrastruktur. Men vi har også kontakt med flere mindre spillutviklere andre steder i verden, noe vi tror er viktig for å få et bredere nedslagsfelt. Dessuten jobber vi med en egen Tiltspot-app for smart-TV-er, noe som vil gjøre plattformen tilgjengelig for enda flere spillere.

Siste fra forsiden