Ny Sea of Thieves-trailer viser frem det beryktede Kraken-uhyret

Rare lader opp til lansering med ferskt informasjonsdryss.

Sea of Thieves er nå kun en fattig helg unna lansering, og 20. mars braker det løs på PC og Xbox One. Mens klokkene tikker ned har Rare og Microsoft startet festen litt tidlig, og torsdag rullet de ut spillets lanseringstrailer på YouTube.

Man er ikke ekte sjørøver uten en gris som kjeledyr.
Rare

Videoen – som du kan se øverst på siden – viser mer av de mange sjørøverbaserte aktivitetene man får bryne seg på i spillet: seiling, vinking, dansing, skyting, vinking, seiling, fekting og utkledning av både figurer og skuter. Til slutt får vi også vårt første skikkelige glimt av den fryktingytende Kraken.

Siden Sea of Thieves ble kunngjort i 2015 har det gigantiske beistet på mange måter blitt som sjømonsteret i Loch Ness. Alle har hørt historiene, og noen hevder til og med å ha sett det, men ingen har så langt klart å bevise at det faktisk eksisterer.

Spillets nyeste trailer skyver imidlertid all tvil til side – dersom det fortsatt var noen tvil – ved å vise Kraken gå til angrep på et uheldig skip og dets mannskap. En enorm tentakkel strekker seg over dekk, mens flere andre skyter i været rundt skuta. Spillerne kan ikke annet enn å se på, men før det rykker til går skjermen i svart.

Ifølge en tidligere rapport fra Eurogamer vil grums i vannet signalisere at fare er på ferde, og spillere har da kun kort tid på seg til å stikke til sikkerhet. De som ikke kommer seg unna i tide blir nødt til å ty til kamp for å overleve.

Strategiske kamper mot nye fiender

Ved siden av Kraken viste Rare frem noen nye fiender i en direktesending på Mixer – Microsofts svar på Twitch. Disse skal tilsynelatende introdusere mer strategi og planlegging til Sea of Thieves' spiller-mot-miljø-kamper.

Blant de tidligere uannonserte motstanderne var skjeletter i gull, hvis rustning er svært vanskelig å penetrere. Klarer man imidlertid å lure dem ut i vannet, eller kaster en bøtte med vann over dem, vil de ruste fast, som gjør det betraktelig lettere å ta hånd om dem.

Skyggeskjeletter er en annen ny fiendetype, som er sterkere om natten. For å få overtaket må spillere tvinge dem ut i dagslys, eller holde frem en lykt mens medspillerne går til angrep.

Ellers hintet teamet om en rekke nytt innhold som vil rulles ut i ukene og månedene etter spillets lansering. Dette inkluderer kampanjer med tidsbegrensede oppdrag, nye spillerstyrte figurer og et økt fokus på spillets historie. Spillere vil for eksempel kunne finne skjulte bøker, som viser vei til nye områder og ferske skattejakter for spillere å bryne seg på.

Her på bruket har vi hatt det moro med Sea of Thieves.
I sin sniktitt stilte vår skribent imidlertid spørsmål til spillets varighet »

Siste fra forsiden