Nytt for Need for Speed

Ny trio dukker opp

EA vil gi ut tre nye Need for Speed-spill, inkludert et MMO-spill og en simulator.

Need for Speed-serien har slitt litt i de siste årene, og dette har fått utgiver Electronic Arts til å tenke nytt. Nå jobbes det nemlig med tre nye spill i serien, og alle ser ut til å være vidt forskjellige fra hverandre.

Hvis du er en av dem som mener at Need for Speed nådde toppen med Porsche Unleashed, kan du glede deg til Need for Speed: Shift. Dette spillet utvikles av Slightly Mad Studios, som er restene av Blimey! Games - skaperne av GTR 2 og GT Legends. Den noe skadeskutte Need for Speed-utvikleren EA Black Box vil også være med på laget.

Need for Speed: Shift kommer til høsten, for PC, Xbox 360 og PS3. Dette er en ekte simulator, som blant annet setter fokuset på føreren. Kameraet vil simulere hodebevegelsene til personen i bilen, som blir påvirket av G-krefter og svinger. Selvsagt kommer spillet også mulighet for å se handlingen fra førerens perspektiv.

Spillet vil distansere seg noe fra det urbane racingmiljøet skildret i flere tidligere spill i serien, og fokusere mer på racing som en idrett.

Deretter har vi Need for Speed: Nitro, for Wii og DS. Dette er en ekte arkaderacer, men EA lover at det ikke skal bli noen Mario Kart-klone. I stedet utvikler de serien (og, visstnok, sjangeren) med en frisk visuell stil og et rikt og dypt gameplay som skal appellere både til erfarne spillere og nybegynnere. Utviklingen foregår hos EA Montreal.

Til slutt har vi Need for Speed: World Online, som er et gratis MMO-spill som utvikles i samarbeid mellom EA Black Box og et internt EA-studio i Singapor. Her får du kjøpe og skreddersy dine egne biler, og så konkurrere med spillere fra hele verden. Spillet vil lanseres i Asia først, og resten av verden senere.

Diskutér artikkelen

Siste fra forsiden