Ny utgiver tar over Digital Jesters

Digital Jesters er i ferd med å gå konkurs, men verdiene deres brukes til å danne en ny britisk utgiver.

For få dager siden kunngjorde franske Kylotonn at de hadde brutt alle bånd med Digital Jesters, og at DJ ikke lenger har utgivelsesrettighetene til Bet on Soldier. Kylotonn er det siste i en lang rekke utviklere som har gått hardt ut mot deres tidligere samarbeidspartner - både KaosKontrol, Nadeo, Cyanide og Frogwares har klaget over at DJ skylder dem penger for spillene deres, som de rett og slett ikke har betalt.

Nå må utviklerne tåle enda mer dårlig nytt. Digital Jesters er nemlig i ferd med å gå konkurs, samtidig som et selskap som heter Myriad Interactive (ledet av tidligere Apple-mann Marco Landi) har sikret seg flesteparten av ressursene gamle Digital Jesters hadde.

Folkene fra Digital Jesters (som sjef Terry Malham og markedsføringsdirektør Leo Zullo) har gått over til det nye selskapet, men gjelden til gamleselskapet har de ikke tatt med seg. Dermed ser det ut til at utviklere som Frogwares fortsatt må se langt etter pengene Digital Jesters tjente på å selge spillet deres.

Myriad Interactive ferd med å investere fem millioner dollar i å bygge opp en ny utgiver, som får navnet The DJ Group. Selskapet vil lansere spill under merkene Digital Jesters, Turtle Games, Monte Cristo (om dette betyr at de også er i ferd med å kjøpe den franske utgiveren Monte Cristo vet vi ikke), DJ Interactive og DJ Distribution.

Det første spillet deres lanseres allerede i år, og er Crazy Frog Racer til PC og PS2. Tidlig neste år kommer Wild Earth til PC, og selskapet skal visstnok ha over 30 spill på vei.

Siste fra forsiden