Ny DS med 3D-grafikk annonsert

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Det har blitt spekulert massevis i hva Nintendo vil gjøre videre med sin ekstremt lønnsomme håndholdtsatsning, Nintendo DS. Nå har vi endelig noe håndfast å gå ut i fra.

Ifølge en japansk rapport ment for investorer i selskapet skal konsollen med den ganske treffende arbeidstittelen Nintendo 3DS lanseres innen mars neste år. Vi vet ikke om dette tidsvinduet gjelder for oss europeere, men det er alltids lov å håpe.

Les også: DS-oppfølger med Gamecube-grafikk?

Hadde Mario Kart i 3D vært noe?
Hadde Mario Kart i 3D vært noe?

3DS vil som navnet tilsier gi oss muligheten til å nyte 3D-effekter i spill. Det vil ikke være nødvendig med briller for å nyte effektene, og godt er det. Det har etterhvert blitt ganske akseptert å dra frem DS-en på busser og trikker, men et dustete par briller vil nok være nok til å skremme selv den minst selvbevisste gamer til å la konsollen ligge igjen hjemme.

Konsollen skal erstatte DS-en, noe som innebærer full bakoverkompatibilitet med alle dine DS- og DSI-spill. Øvrige maskinspesifikasjoner har vi ikke, men vi vil få mer info om maskinen på årets E3-messe.

3D blir mer og mer et satsingsområde for både film- og spillbransjen, men det må likevel sies at Nintendo er svært tidlig ute med sin vaskeekte 3D-konsoll.

(Kilde: CVG)

Mario Kart DS

DS
Slippdato: 25. november 2005
Sjanger: Racing
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen