Nydelig norsk indie-spill får slippdato

Gåtefulle Amphora kommer snart i salg.

Moondrop

Amphora er et norskutviklet hjernetrimspill hvor vi får oppleve en mystisk og fargerik verden inspirert av skyggeteater. Spillet er delt opp i scener hvor vi må manipulere verden på ulike måter for å finne løsningene på utfordringene vi møter.

Innrømmelse: Jeg elsker musikken i Amphora-trailerne.

– Vi ønsket å lage et spill hvor spilleren kan være kreativ mens hun utforsker mulighetene i mystiske omgivelser, og vi ville skape en engasjerende og dyp opplevelse i stedet for å ha unødvendig repetisjon av innhold, sier designer Stig-Owe Sandvik i en pressemelding.

Utviklerne regner med at det vil ta to-tre timer å fullføre spillet, og legger vekt på at det ikke skal ha noe dødtid:

– Amphora inviterer spillerne til å fokusere på de delene de finner interessante og tvinger dem ikke til å repetere utfordringer eller å ha unødvendige lange perioder uten interaktivitet, forklarer Sandvik.

Grafikken er slett ikke verst den heller.

Lanseres i november

Nå har utvikler Moondrop annonsert at spillet skal lanseres 12. november. Det dukker opp på Humble Store, Glyph og det offisielle nettstedet. Om spillet kommer til Steam er fortsatt usikkert, ettersom det fortsatt sitter fast i Greenlight-systemet.

Vi ligger godt an, men etter at vi startet kampanjen i mars har den lagt seg til ro (cirka 75% på vei til «top 100»). Vi håper at vi kan få nok stemmer i tiden før lansering, sier studiosjef Andreas Fuglesang til Gamer.no.

Om du ønsker å se spillet på Steam kan du besøke spillets Greenlight-side og stemme det frem der.

Vi snakket litt med utvikleren tidligere i år, og da fortalte de at de ønsker å lage spill som respekterer spillerne.

Siste fra forsiden