Journey på mobil

Nydelige Journey har blitt sniklansert på mobil

Utviklernes nyeste spill er også ute på mobil i disse dager.

Det yndige indiespillet Journey imponerte en hel spillverden da det ble lansert på PlayStation 3 for første gang i 2012. Siden den gang har spillet dukket opp i en håndfull andre utgaver, deriblant PlayStation 4 og PC – sistnevnte ble lansert så sent som i juni.

Man kan snuble over andre spillere i Journey – nå også på iOS.
SCEE

Nå er spillet også ute på iOS. Denne lanseringen kom mer eller mindre helt ut av det blå, men er likevel ikke helt uventet. Spillet thatgamecompany lagde før Journey, Flower, har lenge vært tilgjengelig på iOS, og deres nyeste spill Sky: Children of the Light kom også ut på plattformen for et par uker siden.

Sistnevnte kan også forhåndsbestilles på Android i disse dager, før det senere også skal komme på PC og konsoller.

Hvorvidt Flower og Journey noensinne kommer til Android er foreløpig ukjent.

En fin opplevelse

Journey er et unikt plattformspill hvor man må vandre gjennom en ørken og nedbrutte ruiner på vei mot et digert fjell i det fjerne. Underveis kan man tilegne seg nye evner, forlenge skjerfet sitt og tilfeldig snuble over ekte spillere via spillets tilbakelente flerspillerløsning.

Spillet høstet god kritikk på tvers av spillbransjen da det ble lansert. Vår anmelder var blant de som var mest kritisk til opplevelsen, men trillet likevel en sterk syver på terningen:

– Journey er en fin opplevelse for deg som ønsker noe ganske annerledes enn det du er vant til. Det er nydelig å se på, det har rolig bakgrunnsmusikk som komplementerer de stemningsfulle omgivelsene, og det er rett og slett en fin reise, skrev Marius Kjørmo den gang.

Sky: Children of the Light ble annonsert for en god stund siden:
Slik så spillet ut da »

Siste fra forsiden